Postępowania doktorskie

 

34. mgr inż. Katarzyna Ambroziak

  • wszczęcie przewodu – 19.06.2017
  • promotor – dr hab. inż. Katarzyna Kiełczewska
  • promotor pomocniczy – dr inż. Marek Aljewicz
  • temat pracy: Wpływ homogenizacji wysokociśnieniowej na wybrane właściwości napojów niefermentowanych na bazie maślanki
  • powołani recenzenci: prof. dr hab. Piotr Przybyłowski, prof. zw. z Akademii Morskiej w Gdyni i prof. dr hab. Jacek Domagała z Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie.
  • recenzje – ….
  • przyjęcie rozprawy doktorskiej i dopuszczenie jej do publicznej obrony – …
  • streszczenie rozprawy doktorskiej w języku polskim i angielskim – …
  • ogłoszenie o terminie i miejscu przeprowadzenia publicznej obrony – …
  • przyjęcie publicznej obrony oraz nadanie stopnia doktora  – …

 

33. mgr inż. Damir Mogut 

  • wszczęcie przewodu – 12.05.2017
  • promotor – dr hab. inż. Anna Iwaniak, prof. UWM
  • temat pracy: Ser typu Gouda o zmodyfikowanej zawartości kazeiny-β jako źródło peptydów odgrywających rolę w profilaktyce zespołu metabolicznego – badania in silico oraz in vitro
  • powołani recenzenci:
    • prof. dr hab. inż. Jacek Domagała z Uniwersytetu Rolniczego im. H. Kołłątaja w Krakowie,
    • prof. dr hab. Stanisław W. Mleko z Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie
  • recenzje – ….
  • przyjęcie rozprawy doktorskiej i dopuszczenie jej do publicznej obrony – …
  • streszczenie rozprawy doktorskiej PL, EN
  • ogłoszenie o terminie i miejscu przeprowadzenia publicznej obrony – …
  • przyjęcie publicznej obrony oraz nadanie stopnia doktora  – …

 32. mgr inż. Anna Draszanowska 

  • wszczęcie przewodu – 12.05.2017
  • promotor – dr hab. inż. Mirosława Karpińska-Tymoszczyk, prof. UWM
  • temat pracy: Wykorzystanie właściwości  przeciwutleniających wybranych surowców roślinnych w technologii konserw 
  • powołani recenzenci:
    • prof. dr hab. Józef Korczak z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu,
    • dr hab. Małgorzata Karwowska z Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie.
  • recenzje – ….
  • przyjęcie rozprawy doktorskiej i dopuszczenie jej do publicznej obrony – …
  • streszczenie rozprawy doktorskiej PL, EN
  • ogłoszenie o terminie i miejscu przeprowadzenia publicznej obrony – …
  • przyjęcie publicznej obrony oraz nadanie stopnia doktora  – …

 31. mgr inż. Anna Danielewicz 

  • wszczęcie przewodu – 12.05.2017
  • promotor – dr hab. inż. Katarzyna Eufemia Przybyłowicz, prof. UWM
  • temat pracy: Sposób żywienia, stan odżywienia i styl życia mężczyzn w relacji do jakości biologicznej nasienia
  • powołani recenzenci:
    • dr hab. Lucyna Kozłowska ze Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie,
    • dr hab. inż. Monika Bronkowska, prof. nadzw. z  Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.
  • recenzje – ….
  • przyjęcie rozprawy doktorskiej i dopuszczenie jej do publicznej obrony – …
  • streszczenie rozprawy doktorskiej PL, EN
  • ogłoszenie o terminie i miejscu przeprowadzenia publicznej obrony – …
  • przyjęcie publicznej obrony oraz nadanie stopnia doktora  – …

 30. mgr inż. Marta Skrajda

  • wszczęcie przewodu – 07.04.2017
  • promotor – dr hab. inż. Iwona Konopka, prof. UWM
  • promotor pomocniczy – dr inż. Małgorzata Tańska
  • temat pracy: Związek między profilem składników bioaktywnych a potencjałem antyoksydacyjnym ziarna w zależności od gatunku pszenicy i wybranych metod uprawy
  • powołani recenzenci:
    • dr hab. inż. Anna Czubaszek, prof. nadzw. z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu
    • dr hab. inż. Beata Ślaska-Grzywna, prof. nadzw. z Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie
  • przyjęcie rozprawy doktorskiej i dopuszczenie jej do publicznej obrony – …
  • streszczenie rozprawy doktorskiej PL, EN
  • ogłoszenie o terminie i miejscu przeprowadzenia publicznej obrony – …
  • przyjęcie publicznej obrony oraz nadanie stopnia doktora  – …

 29. mgr Aleksandra Maria Kocot

  • wszczęcie przewodu – 07.04.2017
  • promotor – prof. dr hab. Łucja Łaniewska-Trokenheim, prof. zw.
  • promotor pomocniczy – dr Magdalena Olszewska
  • temat pracy: Biofilm bakteryjny – koegzystencja oraz inaktywacja komórek w zależności od wariantu hodowli
  • powołani recenzenci:
    • dr hab. inż. Elżbieta Klewicka z Politechniki Łódzkiej w Łodzi,
    • prof. dr hab. inż. Katarzyna Czaczyk z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
  • przyjęcie rozprawy doktorskiej i dopuszczenie jej do publicznej obrony – …
  • streszczenie rozprawy doktorskiej PL, EN
  • głoszenie o terminie i miejscu przeprowadzenia publicznej obrony – …
  • przyjęcie publicznej obrony oraz nadanie stopnia doktora  – …

 28. mgr inż. Grzegorz Dąbrowski

  • wszczęcie przewodu – 07.04.2017
  • promotor – dr hab. inż. Iwona Konopka, prof. UWM
  • promotor pomocniczy – dr inż. Sylwester Czaplicki
  • temat pracy: Surowcowe i technologiczne uwarunkowania ekstraktywności fazy tłuszczowej oraz składu i trwałości oleju pozyskanego z nasion szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica L.)
  • powołani recenzenci:
    • dr hab. inż. Aleksander Siger z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
    • dr hab. inż. Rafał Wołosiak ze Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • przyjęcie rozprawy doktorskiej i dopuszczenie jej do publicznej obrony – …
  • streszczenie rozprawy doktorskiej PL, EN
  • ogłoszenie o terminie i miejscu przeprowadzenia publicznej obrony – …
  • przyjęcie publicznej obrony oraz nadanie stopnia doktora  – …

 27. mgr inż. Dorota Mickiewicz

  • wszczęcie przewodu – 13.01.2017
  • promotor – dr hab. inż. Tomasz Kiljański, prof. UWM
  • promotor pomocniczy – dr inż. Grzegorz Probola
  • temat pracy: Kontrola procesu żelowania mikropartykułowanych białek serwatkowych poprzez badanie właściwości reologicznych
  • powołani recenzenci:
    • prof. dr hab. inż. Stanisław Mleko, prof. zw. z Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie
    • dr hab. inż. Anna Ptaszek z Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie
  • przyjęcie rozprawy doktorskiej i dopuszczenie jej do publicznej obrony – …
  • streszczenie rozprawy doktorskiej PL, EN
  • ogłoszenie o terminie i miejscu przeprowadzenia publicznej obrony – …
  • przyjęcie publicznej obrony oraz nadanie stopnia doktora  – …

 26. mgr inż. Lidia Kurp

  • wszczęcie przewodu – 13.01.2017
  • promotor –dr hab. inż. Marzena Danowska-Oziewicz, prof. UWM
  • temat pracy: Badania nad wpływem obróbki cieplnej metodą sous-vide na cechy fizykochemiczne i organoleptyczne mięsa wieprzowego
  • powołani recenzenci:
    • prof. dr hab. inż. Ewa Cieślik z Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie
    • prof. dr hab. inż. Danuta Górecka z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
  • przyjęcie rozprawy doktorskiej i dopuszczenie jej do publicznej obrony – …
  • streszczenie rozprawy doktorskiej PL, EN
  • ogłoszenie o terminie i miejscu przeprowadzenia publicznej obrony – …
  • przyjęcie publicznej obrony oraz nadanie stopnia doktora  – …

 25. mgr inż. Iwona Hawrysz

  •  wszczęcie przewodu – 13.01.2017
  • promotor – prof. dr hab. inż. Lidia Wądołowska, prof. zw.
  • promotor pomocniczy – dr inż. Małgorzata Anna Słowińska
  • temat pracy: Badanie wzorów żywienia w kontekście ryzyka raka płuc u mężczyzn z regionu Polski północno-wschodniej
  • powołani recenzenci:
    • prof. dr hab. n. med. Mirosław A. Jarosz z Instytutu Żywności i Żywienia im. Prof. dra med. Aleksandra Szczygła w Warszawie
    • dr hab. inż. Małgorzata Woźniewicz z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
  • przyjęcie rozprawy doktorskiej i dopuszczenie jej do publicznej obrony – …
  • streszczenie rozprawy doktorskiej PL, EN
  • ogłoszenie o terminie i miejscu przeprowadzenia publicznej obrony – …
  • przyjęcie publicznej obrony oraz nadanie stopnia doktora  – …

 24. mgr inż. Ewelina Grabowska

  •  wszczęcie przewodu – 13.01.2017
  • promotor – prof. dr hab. inż. Katarzyna Majewska
  • temat pracy: Zależność wybranych cech jakości ziarna, mąki i pieczywa od genotypu pszenicy
  • powołani recenzenci:
    • dr hab. Grażyna Cacak-Pietrzak ze Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
    • prof. dr hab. Ewa Rembiałkowska ze Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • przyjęcie rozprawy doktorskiej i dopuszczenie jej do publicznej obrony – …
  • streszczenie rozprawy doktorskiej PL, EN
  • ogłoszenie o terminie i miejscu przeprowadzenia publicznej obrony – …
  • przyjęcie publicznej obrony oraz nadanie stopnia doktora  – …

 23. mgr inż. Jacek Wołkowiak

  •  wszczęcie przewodu – 19.09.2016
  • promotor – prof. dr hab. inż. Lidia Zander
  • promotor pomocniczy – dr inż. Aleksander Kubiak
  • temat pracy: Analiza zmian szybkości i składowych oporu permeacji w procesie mikrofiltracji zawiesin drożdży
  • powołani recenzenci:
    • prof. dr hab. inż. Tomasz Jankowski z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu,
    • prof. dr hab. inż. Andrzej Gierczycki z Politechniki Śląskiej, Wydział Chemiczny
  • przyjęcie rozprawy doktorskiej i dopuszczenie jej do publicznej obrony – …
  • streszczenie rozprawy doktorskiej PL, EN
  • ogłoszenie o terminie i miejscu przeprowadzenia publicznej obrony – …
  • przyjęcie publicznej obrony oraz nadanie stopnia doktora  – …    

 22. mgr Piotr Starowicz

  • wszczęcie przewodu – 19.09.2016
  • promotor – prof. dr hab. Piotr Minkiewicz
  • promotor pomocniczy – dr inż. Justyna Bucholska
  • temat pracy: Peptydy o aktywności przeciwutleniającej oraz hamującej wobec dipeptydylopeptydazy IV pochodzące z białek jęczmienia
  • powołani recenzenci:
    • prof. dr hab. Henryk Kostyra em. prac. Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie, aktualnie Olsztyńska Szkoła Wyższa im. J. Rusieckiego w Olsztynie 
    • dr hab. Adam Waśko z Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii
  • przyjęcie rozprawy doktorskiej i dopuszczenie jej do publicznej obrony – …
  • streszczenie rozprawy doktorskiej PL, EN
  • ogłoszenie o terminie i miejscu przeprowadzenia publicznej obrony – …
  • przyjęcie publicznej obrony oraz nadanie stopnia doktora  – …

21. mgr inż. Piotr Banaszczyk

  • wszczęcie przewodu – 19.09.2016
  • promotor – prof. dr hab. inż. Lidia Zander
  • promotor pomocniczy – dr inż. Fabian Dajnowiec
  • temat pracy: Zdolność odtwarzania spożywczych struktur emulsyjnych po roztworzeniu w wodzie preparatów suszonych rozpryskowo
  • powołani recenzenci:
    • prof. dr hab. inż. Andrzej Lenart ze Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Wydział Nauk o Żywności
    • prof. dr hab. inż. Adam Figiel z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, Wydział Przyrodniczo-Technologiczny
  • przyjęcie rozprawy doktorskiej i dopuszczenie jej do publicznej obrony – …
  • streszczenie rozprawy doktorskiej PL, EN
  • ogłoszenie o terminie i miejscu przeprowadzenia publicznej obrony – …
  • przyjęcie publicznej obrony oraz nadanie stopnia doktora  – …

20. mgr inż. Aleksandra Majkowska

  • wszczęcie przewodu – 17.06.2016
  • promotor – prof. dr hab. Elżbieta Gujska, prof. zw.
  • promotor pomocniczy – dr inż. Joanna Klepacka
  • temat pracy: Wykorzystanie cyfrowej analizy obrazu do szacowania zawartości związków fenolowych w ziarnach pszenicy zwyczajnej
  • powołani recenzenci:
  • przyjęcie rozprawy doktorskiej i dopuszczenie jej do publicznej obrony – …
  • streszczenie rozprawy doktorskiej PL, EN
  • ogłoszenie o terminie i miejscu przeprowadzenia publicznej obrony – …
  • przyjęcie publicznej obrony oraz nadanie stopnia doktora  – …

19. mgr inż. Beata Krusińska

  • wszczęcie przewodu – 17.06.2016
  • promotor – prof. dr hab. Lidia Wądołowska, prof. zw.
  • promotor pomocniczy – dr inż. Małgorzata Anna Słowińska
  • temat pracy: Wybrane aspekty stylu życia, wzory żywienia i stan odżywienia a ryzyko raka sutka u kobiet z województwa warmińsko-mazurskiego
  • powołani recenzenci:
    • prof. dr hab. n. med. Mirosław Jarosz z Instytutu Żywności i Żywienia im. prof. dra med. Aleksandra Szczygła w Warszawie,
    • dr hab. inż. MonikaBronkowska z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, Wydział Nauk o Żywności
  • przyjęcie rozprawy doktorskiej i dopuszczenie jej do publicznej obrony – …
  • streszczenie rozprawy doktorskiej PL, EN
  • ogłoszenie o terminie i miejscu przeprowadzenia publicznej obrony – …
  • przyjęcie publicznej obrony oraz nadanie stopnia doktora  – …

18. mgr inż. Monika Pliszka

  • wszczęcie przewodu – 18.03.2016
  • promotor – prof. dr hab. Małgorzata Darewicz, prof. zw.
  • promotor pomocniczy – dr inż. Justyna Borawska-Dziadkiewicz
  • temat pracy: Charakterystyka i identyfikacja biologicznie aktywnych produktów hydrolizy białek owsa (Avena sativa L.)
  • powołani recenzenci:
    • prof. dr hab. Józefa Chrzanowska z Uniwersytetu Przyrodniczego  we Wrocławiu, Wydział Nauk o Żywności, Katedra Technologii Surowców Zwierzęcych i Zarządzania Jakością,
    • prof. dr  hab. inż. Waldemar Gustaw z Uniwersytetu Przyrodniczego  w Lublinie, Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii
  • przyjęcie rozprawy doktorskiej i dopuszczenie jej do publicznej obrony – …
  • streszczenie rozprawy doktorskiej PL, EN
  • ogłoszenie o terminie i miejscu przeprowadzenia publicznej obrony – …
  • przyjęcie publicznej obrony oraz nadanie stopnia doktora  – …

 17. mgr inż. Monika Hrynkiewicz

  •  wszczęcie przewodu – 11.01.2016
  • promotor – dr hab. Anna Iwaniak, prof. UWM
  • promotor pomocniczy – dr inż. Justyna Bucholska
  • temat pracy: Peptydy o smaku gorzkim pochodzące z białek żywności – badania eksperymentalne w układzie in silico i in vitro
  • powołani recenzenci:
    • dr hab. inż. Aneta Maria Kopeć z Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie (zobacz)
    • dr hab. inż. Joanna Stadnik z Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie recenzja (zobacz)
  • przyjęcie rozprawy doktorskiej i dopuszczenie jej do publicznej obrony – 12.09.2017
  • streszczenie rozprawy doktorskiej PL (zobacz), EN (zobacz)
  • ogłoszenie o terminie i miejscu przeprowadzenia publicznej obrony – (zobacz)
  • przyjęcie publicznej obrony oraz nadanie stopnia doktora  – 6.10.2017

 16. mgr inż. Agnieszka Anna Barszcz

  •  wszczęcie przewodu – 11.01.2016
  • promotor – prof. dr hab. Krystyna A. Skibniewska, prof. zw.
  • promotor pomocniczy – dr inż. Waldemar Dzwolak
  • temat pracy: Jakość i bezpieczeństwo „mięsa” pstrąga tęczowego (Oncorhynchus mykiss Walbaum 1792) z technologii chowu stosowanych w Polsce
  • powołani recenzenci:
    • prof. dr hab. Teresa Fortuna z Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie
    • prof. dr hab. inż. Mikołaj Protasowicki z Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie
  • przyjęcie rozprawy doktorskiej i dopuszczenie jej do publicznej obrony – …
  • streszczenie rozprawy doktorskiej PL, EN
  • ogłoszenie o terminie i miejscu przeprowadzenia publicznej obrony – …
  • przyjęcie publicznej obrony oraz nadanie stopnia doktora  – …

 15. mgr inż. Fabian Nowak

  •  wszczęcie przewodu – 6.11.2015
  • promotor – prof. dr hab. Elżbieta Gujska, prof. zw.
  • promotor pomocniczy – dr inż. Joanna Michalak
  • temat pracy: Badanie wpływu składników surowcowych i czynników technologicznych na poziom związków reakcji Maillarda w pieczywie
  • powołani recenzenci: 
    • prof. dr hab. Erwin Wąsowicz z Akademii Wychowania Fizycznego im. Eugeniusza Piaseckiego w Poznaniu
    • dr hab. Alicja Kawka z Uniwersytety Przyrodniczego w Poznaniu
  • przyjęcie rozprawy doktorskiej i dopuszczenie jej do publicznej obrony – …
  • streszczenie rozprawy doktorskiej PL, EN
  • ogłoszenie o terminie i miejscu przeprowadzenia publicznej obrony – …
  • przyjęcie publicznej obrony oraz nadanie stopnia doktora  – …

 14. mgr inż. Natalia Kordala

  • wszczęcie przewodu – 6.11.2015
  • promotor – em. prof. dr hab. Włodzimierz Bednarski
  • promotor pomocniczy – dr inż. Małgorzata Lewandowska
  • temat pracy: Analiza czynników decydujących o wykorzystaniu sacharydów surowców lignocelulozowych w biosyntezie  etanolu
  • powołani recenzenci:
    • dr hab. inż. Józef Błażewicz, prof. UP z  Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu
    • dr  hab. inż. Grzegorz Kłosowski, prof. UKW z Uniwersytetu Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • przyjęcie rozprawy doktorskiej i dopuszczenie jej do publicznej obrony – …
  • streszczenie rozprawy doktorskiej PL, EN
  • ogłoszenie o terminie i miejscu przeprowadzenia publicznej obrony – …
  • przyjęcie publicznej obrony oraz nadanie stopnia doktora  – …

 13. mgr inż. Krzysztof Siemianowski

  •  wszczęcie przewodu – 20.03.2015
  • promotor – prof. dr hab. inż. Jerzy Szpendowski, prof. zw.
  • promotor pomocniczy – dr inż. Krzysztof Bohdziewicz
  • temat pracy: Ocena przydatności mleka mikrofiltrowanego do produkcji twarogu kwasowego
  • powołani recenzenci:
    • prof. dr hab. Stanisław Mleko, prof. zw. z Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie
    • prof. dr hab. Piotr Przybyłowski, prof. zw. z Wydziału Przedsiębiorczości i Towaroznawstwa Akademii Morskiej w Gdyni
  • przyjęcie rozprawy doktorskiej i dopuszczenie jej do publicznej obrony – …
  • streszczenie rozprawy doktorskiej PL, EN
  • ogłoszenie o terminie i miejscu przeprowadzenia publicznej obrony – …
  • przyjęcie publicznej obrony oraz nadanie stopnia doktora  – …

 12. mgr inż. Karolina Szymańska (Świątek)

  • wszczęcie przewodu – 24.10.2014
  • promotor – em. prof. dr hab. inż. Włodzimierz Bednarski
  • promotor pomocniczy – dr inż. Małgorzata Lewandowska
  • temat pracy: Intensyfikacja fermentacji etanolowej surowców lignocelulozowych
  • powołani recenzenci:
    • prof. dr hab. Bogusław Czupryński, prof. zw. z  Wydziału Matematyki, Fizyki i Techniki,  Katedra Chemii i Technologii Poliuretanów Uniwersytetu Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy 
    • prof. dr hab. Zbigniew Czarnecki z Zakładu Fermentacji i Biosyntezy, Instytutu Technologii Żywności Pochodzenia Roślinnego Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
  • przyjęcie rozprawy doktorskiej i dopuszczenie jej do publicznej obrony – …
  • streszczenie rozprawy doktorskiej PL, (zobacz)
  • streszczenie rozprawy doktorskiej EN, (zobacz)
  • ogłoszenie o terminie i miejscu przeprowadzenia publicznej obrony – …
  • przyjęcie publicznej obrony oraz nadanie stopnia doktora  – …

 11. mgr inż. Izabela Porębska

  • wszczęcie przewodu – 24.10.2014
  • promotor – prof. dr hab. Łucja Łaniewska-Trokenheim, prof. zw.
  • promotor pomocniczy – dr inż. Barbara Sokołowska
  • temat pracy: Molekularna analiza mechanizmów i badanie dynamiki procesów kiełkowania przetrwalników Alicylobacillus acidoterrestris  pod wpływem wybranych czynników aktywujących
  • powołani recenzenci:
    • prof. dr hab. Izabela Steinka  z  Wydziału  Przedsiębiorczości i Towaroznawstwa, Katedra Towaroznawstwa i Zarządzania Jakością Akademii Morskiej w Gdyni recenzja
    • prof. dr hab. Jan Fiedurka z Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii, Instytut Mikrobiologii i Biotechnologii Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie recenzja
  • przyjęcie rozprawy doktorskiej i dopuszczenie jej do publicznej obrony – 12.05.2017
  • streszczenie rozprawy doktorskiej PL, EN
  • ogłoszenie o terminie i miejscu przeprowadzenia publicznej obrony
  • przyjęcie publicznej obrony oraz nadanie stopnia doktora  – 19.06.2017

 10. mgr Dagmara Głód

  •  wszczęcie przewodu – 24.10.2014
  • promotor – em. prof. dr hab. inż. Włodzimierz Bednarski
  • temat pracy: Ocena przydatności ukierunkowanej ewolucji molekularnej i racjonalnego projektowania białka enzymatycznego w doskonaleniu właściwości lipazy A z Candida antarctica
  • powołani recenzenci:
    • prof. dr hab. Tadeusz Antczak z Politechniki Łódzkiej recenzja
    • prof. dr hab. Włodzimierz Grajek z Uniwersytety Przyrodniczego w Poznaniu recenzja
  • przyjęcie rozprawy doktorskiej i dopuszczenie jej do publicznej obrony – 29.06.2015
  • streszczenie rozprawy doktorskiej w języku polskim i angielskim  PL EN
  • ogłoszenie o terminie i miejscu przeprowadzenia publicznej obrony
  • przyjęcie publicznej obrony oraz nadanie stopnia doktora  – 22.09.2015

 9. mgr inż. Malwina Banaszczyk (Biegaj)

  • wszczęcie przewodu – 24.10.2014
  • promotor – prof. dr hab. inż. Lidia Zander
  • promotor pomocniczy – dr inż. Fabian Dajnowiec
  • temat pracy: Charakterystyka procesu wytwarzania mikropartykułowanych składników żywności za pomocą membran
  • powołani recenzenci:
    • prof. dr hab. inż. Tomasza Jankowski z Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
    • prof. dr hab. inż. Andrzej Lenart, Wydział Nauk o Żywności, SGGW w Warszawie
  • przyjęcie rozprawy doktorskiej i dopuszczenie jej do publicznej obrony – …
  • streszczenie rozprawy doktorskiej PL EN
  • ogłoszenie o terminie i miejscu przeprowadzenia publicznej obrony – …
  • przyjęcie publicznej obrony oraz nadanie stopnia doktora  – …

8. mgr inż. Marcin Turemko

7. mgr inż. Karolina Drzewiecka

  •  wszczęcie przewodu – 26.09.2014
  • promotor – prof. dr hab. Marek Cierach, prof. zw.
  • temat pracy: Barwa przetworów mięsnych blokowych z dodatkiem likopenu i zmniejszoną dawką azotanu (III) sodowego
  • powołani recenzenci:
    • prof. dr hab. Kazimierz Lachowicz z  Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie recenzja
    • dr hab. Bożena Danyluk z  Zakładu Technologii Produktów Mięsnych, Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu recenzja
  • przyjęcie rozprawy doktorskiej i dopuszczenie jej do publicznej obrony – 19.06.2017
  • streszczenie rozprawy doktorskiej PL, EN
  • ogłoszenie o terminie i miejscu przeprowadzenia publicznej obrony
  • przyjęcie publicznej obrony oraz nadanie stopnia doktora  – 12.09.2017

 6. mgr inż. Kamil Adamczewski

  •  wszczęcie przewodu – 26.09.2014
  • promotor – prof. dr hab. Bogusław Staniewski
  • promotor pomocniczy – dr inż. Jarosław Kowalik
  • temat pracy: Możliwości wykorzystania narzędzi mikrobiologii prognostycznej w zapewnieniu bezpieczeństwa zdrowotnego żywności na przykładzie produkcji masła metodą periodyczną
  • powołani recenzenci:
    • prof. dr hab. Jacek Szczawiński z  Wydziału Medycyny Weterynaryjnej SGGW w Warszawie 
    • prof. dr hab. Danuta Kołożyn-Krajewska z Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie
  • przyjęcie rozprawy doktorskiej i dopuszczenie jej do publicznej obrony – …
  • streszczenie rozprawy doktorskiej PL, EN
  • ogłoszenie o terminie i miejscu przeprowadzenia publicznej obrony – …
  • przyjęcie publicznej obrony oraz nadanie stopnia doktora  – …

 5. mgr inż. Joanna Kowalkowska

  •  wszczęcie przewodu – 25.04.2014
  • promotor – prof. dr hab. Lidia Wądołowska, prof. zw.
  • temat pracy: Wpływ postaw dziewcząt i młodych kobiet wobec żywienia i zdrowia na spożycie pokarmowych źródeł węglowodanów
  • powołani recenzenci:

 4. mgr inż. Alicja H. Wasilewska

  •  wszczęcie przewodu – 25.04.2014
  • zamknięcie przewodu doktorskiego - 6.10.2017
  • promotor – dr hab. Iwona Konopka, prof. UWM
  • promotor pomocniczy – dr inż. Małgorzata Tańska
  • temat pracy: Zmienność cech morfologicznych, składu chemicznego i jakości technologicznej ziarna wybranych odmian pszenicy
  • powołani recenzenci:
    • dr hab. Grażyna Cacak-Pietrzak ze Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie 
    • dr hab. Anna Czubaszek z  Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu
  • przyjęcie rozprawy doktorskiej i dopuszczenie jej do publicznej obrony – …
  • streszczenie rozprawy doktorskiej PL, EN
  • ogłoszenie o terminie i miejscu przeprowadzenia publicznej obrony – …
  • przyjęcie publicznej obrony oraz nadanie stopnia doktora  – …

  3. mgr inż. Beata Roszkowska

  •  wszczęcie przewodu – 28.10.2013
  • promotor – dr hab. Iwona Konopka, prof. UWM
  • promotor pomocniczy – dr inż. Sylwester Czaplicki
  • temat pracy: Doskonalenie metody otrzymywania oleju z nasion dyni z uwzględnieniem wydajności procesu i jakości produktu końcowego
  • powołani recenzenci: 

 2. mgr inż. Adam Ambroziak

  • wszczęcie przewodu – 28.10.2013 
  • promotor – prof. dr hab. Grażyna Cichosz, prof. zw.
  • temat pracy: Pojemność antyoksydacyjna mleka i wybranych preparatów do żywienia niemowląt
  • powołani recenzenci:

 1. mgr inż. Julia Bogdanowicz

  •  wszczęcie przewodu – 18.09.2013
  • promotor – prof. dr hab. Marek Cierach, prof. zw.
  • promotor pomocniczy – dr inż. Tomasz Żmijewski
  • temat pracy: Wielkość ubytków cieplnych i kruchość mięsa w zależności od metody zamrażania i rozmrażania oraz stopnia dojrzałości surowca
  • powołani recenzenci: