SEMINARIUM DOKTORANCKIE - 11 marca 2019 roku (poniedziałek) o godz.11.45, w sali posiedzeń Rady Wydziału Nauki o Żywności UWM w Olsztynie
Seminaria Doktoranckie - Posiedzenie Komisji ds. Nauki i Współpracy
Uprzejmie informuję, że w dniu 11 marca 2019 roku (poniedziałek) o godz.11.45, w sali posiedzeń Rady Wydziału Nauki o Żywności UWM w Olsztynie, im. prof. T. Dziamy, odbędzie się posiedzenie Komisji ds. Nauki i Współpracy, w tym Seminaria Doktoranckie.
Porządek spotkania przewiduje:
- 1. Seminarium doktoranckie Pani mgr inż. Marty Turło (opiekun naukowy: prof. dr hab. Piotr Minkiewicz, opiekun pomocniczy: dr inż. Dorota Nałęcz), wystąpienie na temat: „Identyfikacja biomarkerów wspólnych dla wielu sekwencji aminokwasowych tropomiozyn wybranych gatunków owoców morza”.
- 2. Seminarium doktoranckie Pani mgr Natalii Ulewicz (opiekun naukowy: prof. dr hab. inż. Lidia Wądołowska), wystąpienie na temat: „Opracowanie jakościowego protokołu dietetycznego i ocena jego zastosowania w poradnictwie dietetycznym na przykładzie niedoczynności tarczycy typu Hashimoto”.
- 3. Seminarium doktoranckie Pana mgr inż. Oskara Michała Brożka (opiekun naukowy: dr hab. inż. Katarzyna Kiełczewska, prof. UWM, opiekun pomocniczy: dr inż. Krzysztof Bohdziewicz), wystąpienie na temat: „Wykorzystanie skaningowej kolorymetrii różnicowej w ocenie mleka i produktów mleczarskich”.
- 4. Dokonanie oceny przebiegu seminariów i ewentualne poparcie wniosków Doktorantów o otwarcie przewodów doktorskich przez Radę Wydziału Nauki o Żywności UWM w Olsztynie.
- 5. Zapoznanie się z opinią promotora, promotora pomocniczego oraz recenzjami rozprawy doktorskiej Pana mgr inż. Kamila Adamczewskiego oraz ewentualne udzielenie rekomendacji do przyjęcia przez Radę Wydziału Nauki o Żywności UWM w Olsztynie tej rozprawy i dopuszczenie jej do publicznej obrony.
- 6. Sprawy różne.
Przewodnicząca Wydziałowej Komisji ds. Nauki i Współpracy
prof. dr hab. inż. Katarzyna Majewska