Uniwersytet Warmińsko Mazurski w Olsztynie



    Katedra Inżynierii i Aparatury Procesowej
PATRONAT MEDIALNY:

Przegląd mleczarski


AGRO Industry


AGRO Przemysł


FORUM MLECZARSKIE Biznes




PARTNER:

POLSKA IZBA MLEKA

Jubileuszowe XV Seminarium

Postęp techniczny w przetwórstwie mleka


www.uwm.edu.pl/techmilk


Hotel Gołębiewski w Mikołajkach


Program Seminarium*:
 

       => PLAN ROZMIESZCZENIA EKSPOZYCJI FIRM (12 – 13 lutego 2014r.)

 11 lutego 2014 r. (wtorek)

 1400      początek pracysekretariatu seminarium, recepcja gości w hotelu
   
 1700 – 1730


MILK HYDROSAN    


Grzegorz Augustyniak, Andrzej Drajewicz
  Inwestycje w energię odnawialną i ochronę środowiska połączone  z dofinansowaniem UE w latach 2014÷2020,
1730 – 1750DalkiaMarek Godyń
  Zarządzanie mediami energetycznymi w przemyśle mleczarskim,
 1750 – 1820

BIG-POL

Wiesław Wasilewski
  DOTACJE DLA ZUCHWAŁYCH - nowa perspektywa finansowa
.
 1900 –     k o l a c j a

 12 lutego 2014 r. (środa)

  700 – 800ś n i a d a n i e - Restauracja Czerwona
  800 – 820


Otwarcie seminarium

Zygmunt Zander, Jan Limanowski, Fabian Dajnowiec
Wystąpienia okolicznościowe Dziekana WNoŻ UWM i zaproszonych gości. Wystąpienia firmy Zentis Polska z okazji XV-lecia seminarium Techmilk,
  820 – 845

GEA Refrigeration

Maciej Piątkowski
  Obniżyć koszty eksploatacji i nie zapomnieć o …,
  845 – 910

Tetra Pak

Joanna Olszewska
  Rozwiązania Firmy Tetra Pak dedykowane do przemysłu mleczarskiego,
  910 – 935

SPINEX
Sandra Spinkiewicz
  Zawory dwugniazdowe Pentair Sudmo – nowe rozwiązanie DSV Complete,
  935 – 1000

NOVADAN

Marek Równicki
  Automatyczne systemy mycia pianowego urządzeń w przemyśle mleczarskim,

1000 – 1020

p r z e r w a
1020 – 1045

Culinar

Michał Korzycki
  Smaki Brazylii. Sportowy akcent w mleczarstwie,
1045 – 1110

Grundfos

Adam Kowalka
  E-solution – pomiary, sterowanie, monitoring w instalacjach pompowych,
1110 – 1135

ECOLAB

Robert Najman
  Higiena powietrza w przemyśle spożywczym,
1135 – 1200


Zentis

Maciej Banaś
  Zentis - innowacja w zgodzie z tradycją;
Adam Głowacki
   Jak to jest zrobione – techniczne nowości ze znakiem Zentis,

1200 – 1220

p r z e r w a
1220 – 1245


Alfa Laval

Mariusz Kłosiński
  Produkty Alfa Laval dla przemysłu mleczarskiego,
1245 – 1310


HALOILA

Władysław Filipiuk
  „OCTOMAX” - optymalizacja kosztów i minimalizacja strat w logistyce przez maksymalizację niezawodności owijania ładunków paletowych na owijarkach „octopus”,
1310 – 1335


Diversey


Jacek Krajewski
  Diversey™ Enduro Power® - Siła wydajności i efektywności,
1335 – 1400

GEA Westfalia 
Wojciech Walesieniuk
  O małych maszynach do wielkiego mleka,

1400 – 1530


p r z e r w a


o b i a d o w a  - Restauracja Czerwona

1530 – 1555


IMCD


Zdzisław Płuszka
  "Pack - Age" - szansa dla sera!,
1555 – 1620


Bactoforce


Piotr Augustyniak
  Wykorzystanie prewencyjnego wykrywania zagrożeń mikrobiologicznych w zarządzaniu jakością,
1620 – 1645

Noack

Marcin Traut
  Kontrola jakości mleka i produktów mleczarskich
,
1645 – 1710


OptiFlow


Jakub Stobiecki
  Mycie zbiornika - jak ograniczyć koszty i czas. Oferta firmy OptiFlow,
1710 – 1735

Riedel

Waldemar Mazur
  Wysokowydajny filtr workowy z odzyskiem ciepła do ogrzewania powietrza wlotowego w suszarni,

1900

 k o l a c j a
     

 13 lutego 2014 r. (czwartek)

  700 – 800ś n i a d a n i e - Restauracja Czerwona
  800 – 815


Weber


Przemysław Leszczyński
  Możliwości stosowania zbiorników z tworzyw termoplastycznych w przemyśle,
  815 – 830MlekomatPiotr Laskus
  Roboty w mleczarstwie – przykłady zastosowań,
  830 – 855


TREPKO

Paweł Łagoda
  Technologie pakowania wspomagające jakość produktów mleczarskich,
  855 – 920


Unitex


Jarosław Ostrowski
  Instalacje przygotowania wody w zakładach mleczarskich – 20 lat obecności CBW UNITEX w mleczarstwie
,
  920 – 945

HUGART

Adam Szczepanek
  Najnowsze wdrożenia i rozwiązania techniczne firmy Hugart w 2013,

  945 – 1005

p r z e r w a
1005 – 1030

ECOR

Arkadiusz Groszewski
  Najnowsze trendy w produkcji opakowań dla przemysłu mleczarskiego
,
1030 – 1055

HYPRED

Janusz Grygiel
  AQUA AURUM – nowoczesne zarządzanie higieną w układach CIP,
1055 – 1120


Ulma


Piotr Kosik
  Automatyzacja procesów pakowania produktów mleczarskich- rozwiązania oferowane przez ULMA Packaging,
1120 – 1145

GEA TU

Mirosław Stępień
  Program produkcji – GEA Flow Components,

1145 – 1205

p r z e r w a
1205 – 1230

Colorcap

Krzysztof Bojdoł
  Bezpieczeństwo produktu a tlen jako wróg nr 1 dla druku UV. Technologia HD,
1230 – 1255

OBRAM

Jan Wiśniewski
  Nowe uruchomienia linii technologicznych do produkcji serów,
1255 – 1320

GEA PE

Jarosław Trębski
  "Engineering for a better world" - GEA Twoim partnerem w innowacjach,
1320 – 1345


SPX


Jakub Cichosz
  Procesy wirowania w przemyśle mleczarskim – nowe rozwiązania w ofercie SPX,
1345 – 1410


Euro-Pan


Helmut Plapp, Uwe Gerasch, Mieczysław Pankiewicz, Ryszard Gajos
  Wysokie standardy higieniczne i innowacje w pakowaniu produktów mleczarskich
,

1410 – 1530

           p r z e r w a

 o b i a d o w a  - Restauracja Czerwona
1530 – 1555

Tewes-Bis

Grzegorz Łokucjewski
  Tewes-Bis spojrzenie w przyszłość,
1555 – 1620


BABCOCK


Wojciech Barański, Krzysztof Szymczyk
  Nagrzewnice powietrza w proszkowniach mleka. Aspekt techniczny i ekonomiczny oraz przykłady wdrożeń
1620 – 1645
 
BPSCPiotr Durło, Andrzej Szubryt
  Informatyczna droga mleka,
1645 – 1710SMFRyszard Noga
  Kompletne linie nalewu mleka. Automatyczne maszyny wydmuchowe do butelek PET wielowarstwowych sterylizowanych ozonem,
1710 – 1735FlexLinkRobert Jastrzębski
  Systemy automatycznego pakowania i paletyzacji w przemyśle mleczarskim,

1735 – 1745

       podsumowanie

i zamknięcie seminarium.

     2000

        u r o c z y s t a

 k o l a c j a   

14 lutego 2014 r. (piątek)

  700 – 900 - ś n i a d a n i e  - Restauracja Czerwona
         1100 - zakończenie pracy sekretariatu seminarium.


Aktualizacja: 15:08 2014-02-17





W programie obrad mogą wystąpić zmiany.











DE
EN
PL
USA only