Uniwersytet Warmińsko Mazurski w Olsztynie



    Katedra Inżynierii i Aparatury Procesowej
PATRONAT MEDIALNY:

Przegląd mleczarski


AGRO Industry


AGRO Przemysł


FORUM MLECZARSKIE Biznes




PARTNER:

POLSKA IZBA MLEKA

Seminarium „Postęp techniczny w przetwórstwie mleka


www.uwm.edu.pl/techmilk


Hotel Gołębiewski w Mikołajkach


Program Seminarium:

 7 lutego 2012 r. (wtorek)

 1300początek pracysekretariatu seminarium
 1400początek doby hotelowej, meldowanie gości
 1730 – 1800

BIG-POL

Wiesław Wasilewski
  Dotacje w praktyce – czas na efektywność energetyczną,
1800 – 1830


INFODOME    


Joanna Nowak
  Obecna sytuacja oraz perspektywy rozwoju polskiego
  przemysłu mleczarskiego po 2013 roku,
 1830 – 2200kolacja (Restauracja Czerwona)

 8 lutego 2012 r. (środa)

  700 – 800ś n i a d a n i e (Restauracja Czerwona)
  800 – 840



Zygmunt Zander, Jan Limanowski
  Otwarcie seminarium,
wystąpienie Dziekana Wydziału Nauki o Żywności UWM w Olsztynie, wystąpienia okolicznościowe z okazji XX-lecia firmy Tewes-Bis,
  840 – 900

Tewes-Bis

Michał Hołdyński
  Najnowsze wdrożenia Firmy TEWES-BIS,
  900 – 920


B&R


Jacek Barszcz
  Produkcja mleczarska pod kontrolą od transportu po cały
  zakład produkcyjny,
  920 – 940

Grundfos

Adam Kowalka
  Nowoczesne systemy pompowe do instalacji w przemyśle mleczarskim,
 940 – 1000



ZENTIS



Maciej Banaś
  Innowacyjne dodatki Zentis do produktów mleczarskich,
Adam Głowacki
  Najnowsze rozwiązania techniczne spod znaku Zentis,

1000 – 1020

p r z e r w a
1020 – 1040

CSK

Piotr Zgórzyński, Marta Misiuwianiec-Królikiewicz
  CSK- budujemy dla Was,
1040 – 1100

Ulma

Piotr Kosik
  Nowe rozwiązania w pakowaniu produktów mleczarskich,
1100 – 1120

Diversey

Jacek Krajewski
  Rozwiązania dla przemysłu mleczarskiego firmy Diversey Polska,
1120 – 1140


SCHWARTE-MILFOR

Zbigniew Szeląg
  Oferta firmy Schwarte-Milfor z uwzględnieniem zbiorników
  z kontrolowaną atmosferą,
1140 – 1200


PMT


Elżbieta Nitecka
  Stosowanie transglutaminazy w mleczarstwie w świetle wymagań
  prawa żywnościowego i ochrony patentowej,

1200 – 1220

p r z e r w a
1220 – 1240


PePe


Żaneta Jóźwiak
  Ryzyko stosowania nieoryginalnych i niezatwierdzonych uszczelnień
  i części zamiennych,
1240 – 1300


Euro-Pan
OYSTAR


Ulrich Gellings, Mieczysław Pankiewicz, Ryszard Gajos
  Grupa Oystar- zaawansowane technologie do pakowania
  produktów mleczarskich,
1300 – 1320


Novadan


Piotr Augustyniak
  Wysoka jakość mleka surowego warunkiem uzyskania dobrych
  produktów mleczarskich,
1320 – 1340

GEA Tuchenhagen 
Mirosław Stępień
  Zawory VARIVENT® Mixproof - budowa i praktyczne zastosowania,
1340 – 1400

Milk Hydrosan

Janusz Maroszek
  Technologia – koszty – środowisko,
1400 – 1420


DSM


Grażyna Kamińska-Siekacz
  Kultury bakteryjne tworzące teksturę i aromat
  serów dojrzewających – DSM food specialties,

1420 – 1600


p r z e r w a


o b i a d o w a   (Restauracja Czerwona)

1600 – 1620


Weber


Przemysław Leszczyński
  Możliwość zastosowania zbiorników magazynowych i procesowych
  z tworzyw termoplastycznych w przemyśle spożywczym,
1620 – 1640

ARGO

Jarosław Harasimczuk
  Wybrane rozwiązania ARGO dla przemysłu mleczarskiego,
1640 – 1700


SPX


Jakub Cichosz
  Techniczne i technologiczne możliwości poprawy jakości masła oraz
  wyrobów tłuszczowych w ofercie firmy SPX,
1700 – 1720

Culinar

Ewa Łukaszewicz
  Culinar – stabilizatory tradycyjne i bez numeru E,
1720 – 1740


Brenntag


Izabela Lenartowicz
  Zastosowanie Saprony-transglutaminazy w produkcji jogurtu,
  serów żółtych i mocarelli,
1740 – 1800

  

Vacat
  ---,

1900

 k o l a c j a
 
(Duży Klub Nocny)

 9 lutego 2012 r. (czwartek)

  700 – 830ś n i a d a n i e (Restauracja Czerwona)
  830 – 850


OBRAM


Jan Wiśniewski
  Prace badawczo-rozwojowe i dydaktyka w przetwórstwie
  mleka – nowa jakość, nowe możliwości,
  850 – 910


DuPont


Leszek Sokołowski
  Ograniczenie strat białka w produkcji serków - nowe
  szczepionki Danisco,
  910 – 930

TREPKO

Paweł Łagoda
  Innowacje w ofercie Trepko,
  930 – 950

Hypred

Robert Cempulik
  GREEN – innowacyjne rozwiązania w higienie,
  950 – 1010GEA
Westaflia Separator
Wojciech Walesieniuk
  Śniadanie Mistrzów

  1010 – 1030

p r z e r w a
1030 – 1050


Constantia ColorCap


Aleksander Fiegler
  Constantia – technologiczny i jakościowy lider w produkcji
  wieczek aluminiowych,
1050 – 1110

Izolacje

Adam Pfeiffer, Jarosław Pokorski
  Odzysk ciepła z instalacji chłodniczych. Prezentacja firmy,
1110 – 1130


GEA Grasso


Robert Koźmiński, Marek Mierzwicki, Przemyslaw Klimkowski
  Tunele wychladzalnicze oraz kartonowe. Zastosowanie nowego
  agregatu sprężarkowego GRASSO V w mleczarstwie,
1130 – 1150

ELOPAK

Grzgorz Dąbrowski
  Oferta ELOPAK SA skierowana do branży mleczarskiej,
1150 – 1210


Veri-Service Zębiec


Stanisław Marcinkowski
  Linie technologiczne do rozlewu mleka i przetworów mlecznych
  w butelki PET lub szklane,
1210 – 1230


Sacco


Cezary Bukowski, Łukasz Plich
  Różnice pomiędzy kefirem a napojem na bazie
  mleka fermentowanego,

1230 – 1250

p r z e r w a
1250 – 1310

GEA PE

Tomasz Kordaczuk
  Jak zagęszczać taniej? Nowy koncept – Wyparka COMBI,
1310 – 1330

Hugart

Zbigniew Mika
  Najnowsze innowacyjne projekty firmy Hugart,
1330 – 1350


Spinex


Hendrik Pieske (firma PENTAIR SÜDMO)
  TPM wg PENTAIR SÜDMO. Jak zastosowanie naszej armatury
  pozwala zredukować czas i koszt serwisu instalacji procesowych,
1350 – 1410

Tetra Pak

Joanna Ilczyszyn, Paweł Karendys
  Tetra Pak – serowni ciąg dalszy,
1410 – 1430


Foss


Izabela Jagodzińska
  ProFoss – dedykowane rozwiązania analityczne do kontroli
  procesu produkcji,
1430 – 1450
 
 Andrzej Babuchowski
  Innowacje w nowej polityce UE na lata 2014-2020

1450 – 1500

            podsumowanie  i

zamknięcie seminarium

1500 – 1600

                 p r z e r w a

o b i a d o w a   (Restauracja Czerwona)
1600 – 1800  spotkania panelowe 

     2000

          u r o c z y s t a

 k o l a c j a   (Sala Kongresowa 6/3)

10 lutego 2012 r. (piątek)

  700 – 900 - ś n i a d a n i e   (Restauracja Czerwona)
         1100 - zakończenie pracy sekretariatu seminarium
         1200 - koniec doby hotelowej


Aktualizacja: 14:13 2012-02-05



DE
EN
PL
USA only