Pogorzelska J., Miciński J., Ostoja H.,
Kowalski I.M., SzarekJ., Strzyżewska E. 2013.
Quality traits of meat from young limousin, charolais
and hereford bulls.
Pakistan Veterinary Journal. 33(1): 65-68
Łozowicka B., Jankowska M, Rutkowska E.,
Hrynko I., Kaczyński P., Miciński J. 2013.
The evaluation of a fast and simple pesticide
multiresidue method in various herbs by gas chromatography.
Journal
of Natural Medicines. DOI 10.1007/s11418-013-0777-9.
Konsowicz K., Pogorzelska J., Miciński J., Sobotka W.,
Zwierzchowski G. 2013.
Wpływ poziomu
wydajności młodych krów i ich pochodzenia ze strony ojca na użytkowość mleczną
i długowieczność krów.
Medycyna Weterynaryjna. 69(10): 557-640.
Bakuła S., Pietrzak – Fiećko R., Tońska E.,
Gałgowska M., Miciński J. 2013.
Porównanie zawartości kadmu i ołowiu w mleku
różnych gatunków zwierząt.
Nauki Inżynierskie i Technologie nr 3(10): 9-17
Wójcik R. Małaczewska J., Siwicki A. K, Miciński
J., Zwierzchowski G. 2013.
The effect of β-hydroxy-β-methylbutyrate (HMB)
on the proliferative response of blood lymphocytes and the phagocytic activity
of blood monocytes and granulocytes in calves.
Polish Journal of Veterinary
Sciences. 16(3).
Miciński J., Zwierzchowski G., Kowalski
I., Szarek J. 2013.
Health-Promoting
Properties of Selected Milk Components.
Journal of Elementology. 18(1):
165-186.
Miciński J., Kowalski I., Zwierzchowski G.,
Szarek J., Pierożyński J., Zabłocka E. 2013.
Charakterystyka białek mleka
krowiego z uwzględnieniem alergennych właściwości i metod ich obniżania.
Polish Annals of
Medicine. 20(1): 69-76.
Minkiewicz P., Miciński J., Darewicz M.,
Bucholska J. 2013.
Biological and chemical databases for research
into the composition of animal source foods.
Food Reviews International,
29:1-31. Taylor & Francis
Group. 1525-6103 online. DOI:
10.1080/87559129.2013.818011
Miciński
J., Zabłocka E., Pogorzelska J., Sobotka W., Anasik P. 2013.
Lifetime Productivity of Polish Holstein-Friesian
(PHF) Cows.
SbornikNaucznychTrudow, Zootechnika. t. 21: 207-212.
Miciński J., Pogorzelska J., Zabłocka
E., Sobotka W., Statkiewicz Sz. 2013.
The
Effects of Selected Genetic and Environmental Factors on the Lifetime Productivity
of Cows.
SbornikNaucznychTrudow, Zootechnika. t. 21: 212-219.
Miciński J. 2013.
Rozdz. I.
Znakowanie bydła. II. Użytkowanie rozpłodowe krów i jałówek. Wskaźniki
płodności. Wychów cieląt i jałówek. XIII. Technologie produkcji bydlęcej. XIV.
W: Pogorzelska (red.) Chów i hodowla bydła. Przewodnik do ćwiczeń dla studentów
kierunku zootechnika.
Wydawnictwo UWM w Olsztynie.
Szarek J., Babińska I., Strzyżewska E.,
Szweda M., Szynaka B., Dublan K., Skibniewska K., Zakrzewski J., Wojtacka J.,
Guziur J., Dobosz S., Koc J., Sidoruk M., Terech-Majewska E., Wąsowicz K.,
Białowąs H., Miciński J. 2013.
Macroscopic
and microscopic evaluation of the liver, spleen and kidneys in rainbow trout. W:
Szarek J., Skibniewska K.A., Zakrzewski J., Guziur J. (red.) The quality of rainbow trout from technologies applied in Poland.
Publishing
Office Elset : 81-92. ISBN 978-83-62863-65-5 – rozdział w książce.
Nogalski Z., Wroński M., Wielgosz-Groth Z., Purwin C.,
Sobczuk-Szul M., Mochol M.,
Pogorzelska P. 2013.
The effect of carcass conformation class
(EUROP system) on the slaughter quality of young crossbred beef bulls and
Holstein-Friesians.
ANNALES
ANIMAL SCIENCES, 1; 23-28.
Piwczyński
D., Nogalski Z., Sitkowska B. 2013.
Statistical modeling of calving ease and
stillbirths in dairy cattle using the classification tree technique.
LIVESTOCK
SCIENCE, 154 (1-3): 19-27
Sobczuk-Szul M.,
Wroński M., Wielgosz-Groth Z., Mochol M., Rzemieniewski A., Nogalski Z.,
Pogorzelska-Przybyłek P., Purwin C. 2013.
The Effect of Slaughter Season
on the Fatty Acid Profile in Four Types of Fat Deposits in Crossbred Beef
Bulls.
ASIAN-AUSTRALASIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCES. 26, 2: 26-36.
Nogalska A., Skwierawska M., Nogalski
Z., Kaszuba M. 2013.
The effect of
increasing doses of meat and bone meal (MBM) applied every second year on
maize grown for grain.
CHILEAN
JOURNAL OF AGRICULTURAL RESEARCH. 73(4):
430-434.
Zenon
Nogalski, Paulina Pogorzelska-Przybyłek, Zofia Wielgosz-Groth, Monika Sobczuk
–Szul, Cezary Purwin, Rafał Winarski, Jacek Niedźwiedź. 2013.
Wartość rzeźna
wolców mieszańców mięsnych w zależności od intensywności opasu i wieku zwierząt
w momencie uboju.
ŻYWNOŚĆ. NAUKA. TECHNOLOGIA. JAKOŚĆ. 3(88).
Czaplicka
M., Szalunas T., Puchajda Z. 2013.
Porównanie użytkowości mlecznej krów
holsztyńsko-fryzyjskich importowanych z Francji i ich krajowych rówieśnic.
ROCZNIKI
NAUKOWE POLSKIEGO TOWARZYSTWA ZOOTECHNICZNEGO. 1, 9-15.
Pogorzelska
J., Czaplicka H., Miciński J., Nogalski Z., Sobczuk-Szul M., Wielgosz-Groth Z.
2013.
Pod red. J. Pogorzelskiej: Chów i hodowla bydła. Przewodnik przeznaczony
dla studentów kierunku zootechnika.
Wyd. UWM w Olsztynie.
.
|