Katedra Hodowli Bydła i Oceny Mleka
   Start arrow Publikacje arrow Rok 2005

Rok 2005
Wednesday, 24 September 2008
WALCZAK – WÓJCIAK M., J. KLUPCZYŃSKI, K. WALAWSKI, J. MICIŃSKI, I. HOUSEK. 2005.
Correlation between microsatellite polymorphism within the macrophage expressed lysozyme (mLys) gene and milk Indices Properties in Polish Black-and-White Cows.
Acta Univ. Agric. Et. Silvic. Mendel, Brun., 7 : 102-109.
DYMNICKA M., J. MICIŃSKI, J. KLUPCZYŃSKI, A. ŁOZICKI, J.STRZETELSKI. 2005.
Zawartość kwasów tłuszczowych o działaniu prozdrowotnym, w tłuszczu śródmięśniowym musculus thoracis i semitendinous buhajków w zależności od rasy i żywienia.
Roczn. Nauk. PTZ., t.I, nr 1 : 171-183.
DYMNICKA M. J. STRZETELSKI, J. KLUPCZYŃSKI, J. MICIŃSKI AND ŁOZICKI A. 2005.
The fatty acid profile of M. thoracis and M. semitendinous intramuscular fat.
Journal of Animal and Feed Sciences.14, Suppl. 1 : 247 – 250.
KLUPCZYŃSKI J., CZAPLICKA M., MICIŃSKI J. 2005.
Bydło polskie czerwone w północno-wschodniej Polsce.
Wiadomości zootechniczne. R. XLIII. 2(245) 26-30.
MICIŃSKI J., J. KLUPCZYŃSKI, H. OSTOJA, M. CIERACH, M. DYMNICKA, A. ŁOZICKI, T. DASZKIEWICZ. 2005.
Wpływ rasy i żywienia buhajków na wyniki klasyfikacji tusz w systemie EUROP oraz ocenę tekstury mięsa.
Żywność. Nauka. Technologia. Jakość. Przyjęta do druku.
MICIŃSKI J., KLUPCZYŃSKI J., OSTOJA H., CIERACH M., DYMNICKA M., ŁOZICKI A., DASZKIEWICZ T. 2005.
Wpływ rasy i żywienia buhajków na wyniki klasyfikacji ich tusz w systemie Europ oraz ocenę tekstury mięsa.
Międzynarodowa Konferencja Naukowa nt.: „Jakość surowca mięsnego – stan obecny i perspektywy w jego doskonaleniu i przetwarzaniu. Baranowo, 14-15. IX. 2005r. : 78.
DYMNICKA M., MICIŃSKI J., KLUPCZYŃSKI J., ŁOZICKI A., STRZETELSKI J. 2005.
Zawartość kwasów tłuszczowych o działaniu prozdrowotnym, w tłuszczu śródmięśniowym musculus thoracis i musculus semitendinosus buhajków w zależności od rasy i żywienia.
LXX Zjazd PTZ we Wrocławiu : 31.
POGORZELSKA J. 2005.
Phenotypic parameters of milk yield in successive lactations depending on the milk protein.
Acta. Scientiarum Polonorum. s. zoot. 4(2) : 51-60.
POGORZELSKA J., LEWAROWSKI M. 2005.
Milk Yield recording in tied and loose-housed dairy cows.
Pol. J.Natur. Sc., 18 (1).
NOGALSKI Z. 2005.
Kondycja krów czarno-białych przy wycieleniu a ich użytkowość. Rocz. Nauk. PTZ, t.1, nr 1.
NOGALSKI Z. 2005.
Łatwość porodu a budowa miednic jałówek holsztyńsko-fryzyjskich i jersey. Rocz. Nauk. Zoot., supl., z.22 (579-582).
KLUPCZYŃSKI J., J.MICIŃSKI, MORDAS W. 2005.
Przewodnik do praktyk na Wydziale Bioinżynierii Zwierząt.
Wyd. UWM. Olsztyn. ISBN 83-7299-376-9.
 
wstecz   dalej »



Copyright © 2024 Katedra Hodowli Bydła i Oceny Mleka
Opracowanie: Janina Pogorzelska, Jan Miciński
Stronę wykonał: Daniel Żukowski