Rada Dziekańska

1. Przewodniczący Dziekan - Prof. dr hab. inż. Małgorzata Darewicz 

2. Prodziekan ds. Kształcenia - Dr hab. inż. Jarosław Kowalik, prof. UWM

3. Prodziekan ds. Studentów – Dr inż. Adam Więk

4. Przewodniczący Rady Naukowej Dyscypliny technologia żywności i żywienia – Prof. dr hab. inż. Anna Iwaniak

5. Zastępca Przewodniczącgo Rady Naukowej Dyscypliny technologia żywności i żywienia - Dr hab. inż. Joanna Klepacka, prof. UWM

6. Kierownik Katedry Biochemii Żywności - Prof. dr hab. inż. Małgorzata Darewicz

7. Kierownik Katedry Fizyki i Biofizyki - Prof. dr hab. Danuta Kruk

8. Kierownik Katedry Inżynierii, Aparatury Procesowej i Biotechnologii Żywności - Dr hab. Fabian Dajnowiec

9. Kierownik Katedry Mikrobiologii Żywności, Technologii i Chemii Mięsa – Dr hab. inż. Anna Zadernowska, prof. UWM

10. Kierownik Katedry Mleczarstwa i Zarządzania Jakością – Dr hab. inż. Justyna Żulewska, prof. UWM

11. Kierownik Katedry Przetwórstwa i Chemii Surowców Roślinnych – Prof. hab. inż. Iwona Konopka

12. Kierownik Katedry Towaroznawstwa i Badań Żywności – Dr hab. inż. Joanna Klepacka, prof. UWM

13. Kierownik Katedry Żywienia Człowieka - Prof. dr hab. inż. Lidia Wądołowska

14. Kierownik Dziekanatu – Dr inż. Beata Roszkowska

15. Przewodniczący Rady Wydziałowej Samorządu Studenckiego

16. Przedstawiciele związków zawodowych (z głosem doradczym):

     - delegowany przedstawiciel związku zawodowego ZNP – Dr hab. inż. Sylwester Czaplicki, prof. UWM

     - delegowany przedstawiciel związku zawodowego NSZZ „S” – Mgr inż. Roman Łaszek

      - delegowany przedstawiciel związku zawodowego PRAWDA - Prof. dr hab. Danuta Kruk