Technologia żywności i żywienie człowieka
Wybierz kierunek Technologia żywności i żywienie człowieka, jeśli interesuje Cię specjalistyczna wiedza z zakresu przechowywania, przetwarzania, utrwalania i kształtowania bezpieczeństwa oraz właściwości funkcjonalnych żywności.
Studia na kierunku przygotują Cię do pracy na stanowiskach inżynierskich oraz kierowniczych w przedsiębiorstwach przetwórstwa spożywczego, w zakładach zajmujących się pozyskiwaniem, przechowywaniem i dystrybucją żywności oraz żywieniem człowieka. Tu zdobędziesz umiejętności organizowania produkcji włącznie z doborem maszyn i urządzeń oraz przeprowadzania jej ekonomicznej kalkulacji.
Szczegółowe informacje:
Poziom kształcenia: | studia I stopnia | studia II stopnia |
Profil kształcenia: | ogólnoakademicki | ogólnoakademicki |
Obszar kształcenia: | rolnicze, leśne i weterynaryjne | rolnicze, leśne i weterynaryjne |
Dziedzina nauki i dyscyplina naukowa: | technologia żywności i żywienie człowieka | technologia żywności i żywienie człowieka |
Tytuł zawodowy: | inżynier | magister inżynier |
Efekty kształcenia: | zobacz | zobacz |
Sylwetka absolwenta: | zobacz | zobacz |
Specjalności: |
|
|
Plan studiów: | zobacz | zobacz |
Zasady rekrutacji: | zobacz | zobacz |
Studia niestacjonarne: | tak | tak |