Inżynieria przetwórstwa żywności
Wybierz studia na kierunku Inżynieria Przetwórstwa Żywności, jezeli:
- interesujesz się technologią i techniką produkcji żywności,
- chcesz mieć realny wpływ na asortyment i jakość rynkowych produktów spożywczych,
- interesują Cię badania żywności pod kątem jej składu i właściwości,
- chciałbyś wdrożyć nowe receptury i zaproponować produkcję nowych wyrobów spożywczych,
- masz pomysł na innowacyjne rozwiązania techniczne w przetwórstwie żywności,
- chciałbyś pracować po ukończeniu studiów w najnowocześniejszej branży przemysłu w Polsce.
Poziom kształcenia: | studia I stopnia |
Profil kształcenia: | ogólnoakademicki |
Obszar kształcenia: | rolnicze, leśne i weterynaryjne |
Dziedzina nauki i dyscyplina naukowa: | Technologia żywności i żywienie człowieka |
Tytuł zawodowy: | inżynier |
Efekty kształcenia: | zobacz |
Sylwetka absolwenta: | zobacz |
Plan studiów: | zobacz |
Zasady rekrutacji: | zobacz |
Studia niestacjonarne: | nie |
- Możliwość studiowania dualnego (cotygodniowe zajęcia praktyczne w wybranym zakładzie produkcyjnym),
- Możliwość studiowania II stopnia na Wydziale Nauki o Żywności lub na anglojęzycznym kierunku Food Engineering prowadzonym przez Wydział wspólnie z Uniwersytetem w Offenburgu (2 semestry studiów w Niemczech + dyplom ukończenia niemieckiej uczelni).