Działalność dydaktyczna

1. Przedmioty specjalistyczne i kierunkowe realizowane w Katedrze:

  • Technologia i chemia mięsa
  • Technologiczne projektowanie zakładów przemysłu spożywczego
  • Technologia i drobiarstwa i jajczarstwa
  • Dodatki prozdrowotne w peztworach mięsnych
  • Przechowalnictwo mięsa
  • Hydrokoloidy w przetwórstwie mięsa 
  • Metody oceny mięsa i przetworów mięsnych
  • Niekonwencjonalne surowce zwierzęce- zwierzęta łowne
  • Niekonwencjonalne surowce zwierzęce-ryby
  • Współczesne trendy w produkcji mięsa
  • Współczesne trendy w przetwórstwie mięsa
  • Seminaria specjalnościowe i dyplomowe

2. Przedmioty realizowane dla  kierunków: Gastronomia Sztuka Kulinarna, Dietetyka, Inżynieria Środowiska:

  • Towaroznawstwo artykułów pochodzenia zwierzęcego
  • Organizacja pracy
  • Seminaria
  • Podstawy towaroznawstwa żywności
  • Fermented products in food and feed chain

3. Wyjazdy do zakładów branży przemysłu mięsnego

4. Współpraca z kołem naukowym technologów mięsa