Działalność dydaktyczna

Pracownicy Katedry prowadzą zajęcia  na Wydziałach: Nauki o Żywności, Nauk Medycznych, Nauk o Środowisku,  Bioinżynierii Zwierząt z następujących przedmiotów:

  • Ekologia i ochrona środowiska;
  • Ekologia produktów;
  • Ekologia, ekotechnologie i ochrona środowiska;
  • Bezpieczeństwo produktów w produkcji i obrocie;
  • Chemia żywności;
  • Higiena i toksykologia żywności;
  • Analiza i ocena jakości żywności;
  • Analiza instrumentalna;
  • Metody badania surowców i produktów spożywczych;
  • Walidacja metod analitycznych;
  • Nowoczesne metody analizy surowców;
  • Metody spektroskopowe w analizie jakości żywności;
  • Analiza sensoryczna;
  • Monitoring jakości żywności;
  • Akredytacja, certyfikacja i audyt jakości;
  • Podstawy towaroznawstwa;
  • Towaroznawstwo żywności;
  • Towaroznawstwo surowców produktów zwierzęcych i roślinnych;
  • Towaroznawstwo szczegółowe;
  • Towaroznawstwo handlowo-celne;
  • Żywność regionalna, lokalna i tradycyjna;
  • Ładunkoznawstwo i magazynowanie;
  • Pilotaż w turystyce;
  • Hotelarstwo i gastronomia;
  • Podstawy hotelarstwa;
  • Podstawy turystyki z elementami krajobrazu;
  • Regionalne produkty i marki turystyczne;
  • Protokół dyplomatyczny;
  • Savoir vivre;
  • Podstawy organizacji i zarządzania;
  • Polityka wyżywienia ludności;
  • Badania konsumenckie;
  • Zachowania konsumentów na rynku;
  • Badania rynkowe i marketingowe, marketing produktu;
  • Organizacja i technika handlu
  • Marketing usług gastronomiczno-hotelarskich,
  • Komunikacja w biznesie,
  • Dokumentacja i korespondencja biznesowa i wizerunkowa w firmie,
  • Zarządzanie marką,
  • Warsztaty językowe specjalistyczne.