Technologia żywności i żywienie człowieka
"Wysoko pozytywna ocena Polskiej Komisji Kakredytacyjnej"; Dowiedz się więcej:
http://www.uwm.edu.pl/egazeta/technologia-zywnosci-zywienie-czlowieka-swietnie-ocenie-pka
TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA
JEST DLA OSÓB, KTÓRE…
pasjonuje żywność, są zainteresowane zrozumieniem złożoności procesów pozyskiwania, przetwarzania i dystrybucji żywności, chcą poznać tajniki smaku i innych cech sensorycznych żywności, a także są zainteresowane aspektem wytwarzania żywności bezpiecznej, jak najlepszej jakości oraz wartości odżywczej
POSZUKUJĄ …
programu, który zapewni im umiejętności niezbędne do wpływania na rynek żywności oraz pomoże poprawić jakość życia ludzi, dzięki dogłębnemu zrozumieniu procesów związanych z wytwarzaniem żywności i wprowadzaniem jej na rynek.
CHCĄ ZOSTAĆ ...
- technologiem,
- głównym technologiem,
- kierownikiem produkcji,
- menedżerem ds. jakości,
- pracownik nadzoru sanitarnego i handlowego
NASZA TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA TO WYJĄTKOWY KIERUNEK:
Programy studiów na kierunku TECHNOLOGIA ŻYWNOSĆI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA, zarówno na studiach pierwszego i drugiego stopnia został opracowany z myślą o zdobywaniu doświadczenia akademickiego, w oparciu o ekspercką wiedzę pracowników Wydziału Nauki o Żywności oraz o przeprowadzane przez nich badania, a także dzięki silnej współpracy naszego wydziału z otoczeniem gospodarczym oraz praktykami.
TECHNOLOGIA ŻYWNOSĆI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA to kierunek na którym młodzi ambitni adepci technologii żywności zdobywają umiejętności, niezbędne na drodze stawania się profesjonalistami zdolnymi do stawienia czoła prawdziwym wyzwaniom.
Wydział Nauki o Żywności współpracuje z przemysłem już od 75 lat i jest kuźnią kadr dla przemysłu spożywczego, zwłaszcza mleczarskiego. Wielu wyjątkowych pracowników przemysłu spożywczego oraz organów kontroli i nadzoru nad jakością i bezpieczeństwem żywności szczyci się ukończeniem kierunku właśnie na Wydziale Nauki o Żywności Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie.
Dzięki praktycznym metodom nauczania, w oparciu o doskonałą i nowoczesną infrastrukturę dydaktyczno – badawczą studenci studiów inżynierskich oraz magisterskich nie tylko zasmakują czym jest studiowanie, ale także będą realizować projekty oparte o rzeczywiste scenariusze.
Studia na naszym wydziale kończą się na pierwszym stopniu uzyskaniem tytułu zawodowego inżyniera, a na drugim stopniu magistra inżyniera. To są wiedza i umiejętności weryfikowane przez rynek pracy.
Kierunek TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA na Wydziale Nauki o Żywności UWM przeszedł znakomicie ewaluację (2019). Polska Komisja Akredytacyjna w raporcie oceniającym podkreśliła bardzo dobre przygotowanie absolwentów do zawodu. Wyniki ewaluacji są ważne przez najbliższe 6 lat.
Portal OTO UCZELNIE o kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka pisze tak: https://www.otouczelnie.pl/artykul/1428/Technologia-zywnosci-i-zywienie-czlowieka
Szczegółowe informacje:
Poziom kształcenia: | studia I stopnia | studia II stopnia |
Profil kształcenia: | ogólnoakademicki | ogólnoakademicki |
Obszar kształcenia: | rolnicze, leśne i weterynaryjne | rolnicze, leśne i weterynaryjne |
Dziedzina nauki i dyscyplina naukowa: | technologia żywności i żywienie człowieka | technologia żywności i żywienie człowieka |
Tytuł zawodowy: | inżynier | magister inżynier |
Efekty kształcenia: | zobacz | zobacz |
Sylwetka absolwenta: | zobacz | zobacz |
Kształcenie w zakresie: |
|
|
Plan studiów: | zobacz | zobacz |
Studia niestacjonarne: | tak | tak |