Bezpieczeństwo i certyfikacja żywności
BEZPIECZEŃSTWO I CERTYFIKACJA ŻYWNOŚCI
JEST DLA OSÓB, KTÓRE…
pasjonuje żywność, są zainteresowane aspektem wytwarzania żywności bezpiecznej, jak najlepszej jakości oraz wartości odżywczej, chcą poznać tajniki kształtowania smaku i innych cech sensorycznych żywności a także są zainteresowane procesami pozyskiwania, przetwarzania i dystrybucji żywności.
POSZUKUJĄ …
programu studiów, który pozwoli zdobyć wiedzę i umiejętności
w zakresie produkcji żywności, ze szczególnym uwzględnieniem regulacji prawnych w zakresie bezpieczeństwa, jakości i certyfikacji żywności, systemów gwarantujących jakość i zasad urzędowej kontroli żywności, aspektów środowiskowych pozyskiwania surowców spożywczych i ich przetwarzania, programu, w którym uwzględniono realizację praktyk zawodowych w wiodących przedsiębiorstwach łańcucha żywnościowego oraz jednostkach nadzoru i jednostkach certyfikujących .
CHCĄ ZOSTAĆ ...
- specjalistą ds. jakości,
- specjalistą ds. bezpieczeństwa żywności,
- analitykiem żywności – laborantem,
- specjalistą/konsultantem w firmach doradczych i badawczo-rozwojowych,
- specjalistą ds. certyfikacji,
- pracownikiem nadzoru sanitarnego i handlowego
- menedżerem ds. jakości,
KIERUNEK BEZPIECZEŃSTWO I CERTYFIKACJA ŻYWNOŚCI JEST NOWOŚCIĄ W OFERCIE KSZTAŁCENIA WYDZIAŁU NAUKI O ŻYWNOŚCI UWM W OLSZTYNIE
Program studiów na kierunku BEZPIECZEŃSTWO I CERTYFIKACJA ŻYWNOŚCI , został opracowany z myślą o zdobywaniu doświadczenia akademickiego, w oparciu o ekspercką wiedzę pracowników Wydziału Nauki o Żywności, a także dzięki silnej współpracy naszego wydziału z otoczeniem gospodarczym oraz praktykami.
Dzięki praktycznym metodom nauczania, w oparciu o doskonałą i nowoczesną infrastrukturę dydaktyczno – badawczą studenci studiów inżynierskich nie tylko zasmakują czym jest studiowanie, ale także będą realizować projekty oparte o rzeczywiste scenariusze.
Szczegółowe informacje o kierunku:
Poziom kształcenia: | studia I stopnia |
Profil kształcenia: | ogólnoakademicki |
Tytuł zawodowy: | inżynier |
Efekty kształcenia: | |
Sylwetka absolwenta: | |
Plan studiów: | |
Studia niestacjonarne: | nie |
Kończąc inżynierskie (3,5 roku) studia na kierunku BEZPIECZEŃSTWO I CERTYFIKACJA ŻYWNOŚCI możesz kontynuować przygodę ze studiowaniem na studiach magisterskich(1,5 roku) na kierunku TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA, w zakresie:
- Technologia żywności,
- Inżynieria przetwórstwa żywności
- Żywienie człowieka
- Food engineering (studia w języku angielskim)