ZAPRASZAMY NA STUDIA II STOPNIA - REKRUTACJA, LUTY 2020
Informacja o ofercie kształcenia, w tym o programach kształcenia na poszczególnych kierunkach:
GASTRONOMIA - SZTUKA KULINARNA (NOWOŚĆ):
TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA:
TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA, SPECJALNOŚĆ W J. ANGIELSKIM: FOOD ENGINEERING:
http://www.uwm.edu.pl/wnz/ksztalcenie/programy-ksztalcenia/food-engineering/studia-drugiego-stopnia
TOWAROZNAWSTWO:
http://www.uwm.edu.pl/wnz/ksztalcenie/programy-ksztalcenia/towaroznawstwo/studia-ii-stopnia
ZASADY REKRUTACJI:
Warunkiem ubiegania się o przyjęcie na studia drugiego stopnia - magisterskie jest posiadanie dyplomu ukończenia studiów co najmniej pierwszego stopnia na tym samym lub innym kierunku studiów. Zakres kierunków studiów, po których absolwenci mogą ubiegać się o przyjęcie na dany kierunek kształcenia, ze szczególnym uwzględnieniem kwalifikacji kandydata oraz zasady rekrutacji określa rada wydziału, a głównym kryterium jest ranking ostatecznego wyniku studiów - bez wyrównania do pełnej oceny, w ramach określonego limitu miejsc.
Szczegółowych informacji o kryteriach kwalifikacji udzielają dziekanaty wydziałów [KONTAKT].
- Wykaz kierunków po których istnieje możliwość kontynuacji nauki na studiach II stopnia - http://www.uwm.edu.pl/sites/default/files/rekrutacja/wykaz_kierunkow_na_ii_stopien_2020-2021.pdf
- Zaświadczenie dla kandydatów na studia II stopnia - dokument word, dokument pdf
- Wzór podania w sprawie rekrutacji na II stopień kształcenia dla kandydatów spoza wykazu w Uchwale Senatu UWM - [otwórz]
- Procedura: ZASADY REKRUTACJI NA STUDIA II STOPNIA NA KIERUNKI ADMINISTROWANE PRZEZ WNoŻ DLA KANDYDATÓW, KTÓRZY UKOŃCZYLI STUDIA NA KIERUNKU SPOZA LISTY KIERUNKÓW UPRAWNIAJĄCYCH DO UBIEGANIA SIĘ O PRZYJĘCIE NA STUDIA MAGISTERSKIE - [otwórz]
Wpisując wynik studiów z zaświadczenia do systemu IRK używamy kropki np. 4.58 (przecinek w liczbie nie jest uwzględniany przez system IRK)