Zaliczenie praktyk zawodowych, I stopień studiów dziennych i zaocznych (TŻ - technologia mleczarska)
Witam Państwa,
informuję, że zaliczenie praktyk zawodowych dla 1 stopnia studiów dziennych i zaocznych (TŻ - technologia mleczarska) odbędzie się w dwóch dogodnych dla Państwa terminach:
20 i 24 września 2019 roku. (20 września g. 9-11 oraz 24 września g. 9-12), ul. Oczapowskiego 7, pok. 13
Na zaliczenie proszę przygotować dokumenty wg wytycznych:
http://www.uwm.edu.pl/wnz/student/praktyki-zawodowe-opiekunowie-zasady-dokumenty
Informacje, które powinny być w sprawozdaniu:
Spis treści, strona tytułowa
- Ogólna charakterystyka zakładu
- Charakterystyka bazy surowcowej
- Ogólne schematy linii technologicznych z uwzględnieniem dostarczanych czynników energetycznych
- Zestawienie maszyn i urządzeń
- Charakterystyka pracy laboratorium, transport międzyoperacyjny
- Charakterystyka magazynów, systemów mycia i dezynfekcji
- Systemy zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności
- Struktura zatrudnienia w zakładzie
- Obieg dokumentacji
- Organizacja sprzedaży i promocja wyrobów
- Zagospodarowanie odpadami itp.
- Wnioski i spostrzeżenia dotyczące funkcjonalności zakładu
Studenci, którzy nie będą mogli z jakichś przyczyn w tych dniach uczestniczyć w zaliczeniu proszę o kontakt w celu ustalenia dodatkowego spotkania.
z poważaniem,
Jarosław Kowalik
Opiekun praktyk