dr Dominika Jakubowska

Dane osobowe

Adres korespondencyjny: Katedra Rynku i Konsumpcji, 10-719 Olsztyn, pl. Cieszyński 1/424

Telefon służbowy: +89 523-3670

ORCID ID: 0000-0002-2797-9680

Google Scholar: ObQREykAAAAJ

Wybrane publikacje naukowe z repozytorium: artykuły naukowe, monografie, rozdziały w monografiach

Notka biograficzna

Dr Dominika Jakubowska, absolwentka Wydziału Nauk Ekonomicznych UWM (tytuł magistra zdobyła na kierunku Zarządzanie i Marketing w 2004 r.), a od 2008 r. doktor nauk ekonomicznych w dyscyplinie towaroznawstwo (stopień uzyskany na Wydziale Towaroznawstwa Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie). Z Wydziałem związana od 2016 roku. Wykonawca trzech projektów badawczych finansowanych ze środków Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego oraz Narodowego Centrum Nauki. Brała udział w zagranicznych stażach naukowych i dydaktycznych: Amsterdam University of Applied Sciences, Holandia; Gallaudet University, Washinghton, USA; Prague University of Economics and Business, Czechy. Autorka i współautorka kilkudziesięciu publikacji naukowych.

Uzyskane tytuły/stopnie naukowe/wykształcenie

 

Doktorat

Dyscyplina naukowa

Towaroznawstwo

Miejsce nadania

Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie

Rok nadania

2008

Tytuł rozprawy doktorskiej

Bezpieczeństwo zdrowotne mięsa i przetworów mięsnych – postrzegane ryzyko i jego wpływ na decyzje nabywcze konsumentów

Promotor/promotorzy

prof. dr hab. Stefan Smoczyński

 

Ukończone studia podyplomowe

Miejsce ukończenia

UWM Olsztyn

Nazwa studiów

AGROUNIA

Okres trwania

01.10.2005 -31.05.2006

 

Miejsce ukończenia

Centrum Edukacji Nauczycielskiej i Doradztwa Zawodowego, Olsztyn

Nazwa studiów

Studia kształcenia pedagogicznego

Okres trwania

01.2006-06.2007

 

Miejsce ukończenia

Polska Fundacja Ośrodków Wspomagania Rozwoju Gospodarczego "OIC Poland" w Lublinie

Nazwa studiów

Menedżer Badań Naukowych i Prac Rozwojowych

Okres trwania

01.2011 - 02.2012

 

Aktywność zawodowa

 

Najważniejsze staże naukowe/dydaktyczne

Miejsce

University of Glasgow, Wielka Brytania

Typ stażu i zakres

Staż naukowy w ramach otrzymanego Stypendium Dekaban-Liddle Junior Fellowships

Okres trwania

XII.2006 - V. 2007

 

Miejsce

Amsterdam University of Applied Sciences, Holandia

Typ stażu i zakres

Staż dydaktyczny w ramach projektu INTERNATIONAL MODULE CREATING FOOD CONCEPTS IN EUROPE

Okres trwania

18-22.09.2012

 

Miejsce

Amsterdam University of Applied Sciences, Holandia

Typ stażu i zakres

Staż dydaktyczny w ramach projektu INTERNATIONAL MODULE CREATING FOOD CONCEPTS IN EUROPE

Okres trwania

10-14.09.2013

 

Miejsce

Gallaudet University, Washinghton, USA

Typ stażu i zakres

Staż dydaktyczny

Okres trwania

8-14.02.2015

 

Miejsce

Prague University of Economics and Business, Czechy

Typ stażu i zakres

Staż dydaktyczno-naukowy

Okres trwania

06-27.09.2020

 

Udział w grantach i projektach badawczych

Tytuł/nazwa

Bezpieczeństwo zdrowotne mięsa i przetworów mięsnych - postrzegane ryzyko i jego wpływ na decyzje nabywcze konsumentów

Instytucja finansująca

Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego

Pełniona rola

Wykonawca projektu

 

Tytuł/nazwa

Kompleksowa ocena jakości surowców oraz produktów lokalnych i regionalnych dostępnych na rynku warmińsko-mazurskim w oparciu o jakość zdrowotną oraz opinię konsumentów

Instytucja finansująca

Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego

Pełniona rola

Wykonawca projektu

 

Tytuł/nazwa

Atrybuty autentyczności informacji o tradycyjnych produktach żywnościowych

Instytucja finansująca

Narodowe Centrum Nauki

Pełniona rola

Kierownik projektu

 

Historia zatrudnienia

Miejsce

Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Wydział Nauki o Żywności

Stanowisko

Adiunkt

Okres

01.04.2009-29.02.2016

Zakres obowiązków

Prowadzenie zajęć dydaktycznych i badań naukowych

 

Miejsce

Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Wydział Nauk Ekonomicznych

Stanowisko

Adiunkt

Okres

01.03.2016 - obecnie

Zakres obowiązków

Prowadzenie zajęć dydaktycznych i badań naukowych