Zapraszamy do wzięcia udziału w RIS Summer School in Targeted Nutrition

IRZiBŻ PAN w Olsztynie wraz z partnerami (Aarhur University, Dania; IMDEA FOOD, Hiszpania; BCC Innovation, Hiszpania; Bologna University, Włochy; Matis, Islandia), we współpracy z gronem ekspertów z dziedziny Enterprise and Entrepreneurship (Cambridge University) oraz pod kuratelą EIT Food organizuje RIS Summer School in Targeted Nutrition, która odbędize się online w terminie od 3 września do 1 października 2021r.

Do udziału serdecznie zapraszamy studentów, doktorantów, którzy chcieliby poznać tajniki przedsiębiorczości mając na celu stworzenie rozwiązań odpowiadających potrzebom osób z alergiami/nietolerancjami na składniki żywności.

W naszej szkole będą wykładać naukowcy z konsorcjum tworzącego szkołę, którzy są ekspertami z różnych dziedzin. Wykłady, poza dominująca dawką wiedzy o przedsiębiorczości, którą zapewnią eksperci z University of Cambridge, będą dotyczyć szeroko pojętej alergii i nadwrażliwości pokarmowej. Poruszane będą m.in: kwestie medyczne, żywieniowe, legislacyjne, ekonomiczne, ale też przedstawione będzie programowanie żywieniowe, znaczenie mikrobioty w alergii oraz, co bardzo ważne,  punkt widzenia konsumentów z alergiami (ich oczekiwania, potrzeby i obawy) na podstawie badań mediów społecznościowych.