Naukowe Koło Oceny Surowców i Produktów Zwierzęcych

 

 http://www.uwm.edu.pl/wbz/sitefiles/image/KTIPSZW/logo%20NKOSiPZ.jpg

Historia

Naukowe Koło Oceny Surowców i Produktów Zwierzęcych rozpoczęło swoją działalność w 2007 roku. Założycielem i opiekunem naukowym jest dr inż. Iwona Chwastowska-Siwiecka. Wówczas koło skupiało głównie studentów z kierunków: Towaroznawstwo oraz Zootechnika i liczyło 8 osób. Aktualnie skład osobowy (8 członków) stanowią studenci kierunku: Zootechnika i Bioinżynieria produkcji żywności oraz 1 osoba w Wydziału Nauki o Żywności. Pierwszym Przewodniczącym Koła był Kamil Zembrzuski, następnie Marzena Hajduczenia, dr inż. Natalia Skiepko, mgr inż. Marlena Baryczka, a obecnie funkcję tę pełni Jolanta Remiszewska. Natomiast Zastępcą przewodniczącej i skarbnikiem jest Paula Sadowska.


 

Spotkania członków Koła

Odbywają się co dwa tygodnie w sali dydaktycznej Katedry Towaroznawstwa i Przetwórstwa Surowców Zwierzęcych nr 022.

Informacje o terminie i programie kolejnych spotkań - uzyskać można u opiekuna naukowego lub przewodniczącej Koła.