Prace habilitacyjne

 

Antoszkiewicz Zofia – 2014 r.

Zawartość karotenoidów i tokoferoli w zielonkach i kiszonkach w zależności od gatunku
i odmiany roślin oraz warunków zbioru.

Purwin Cezary – 2007 r.

Jakość kiszonek z traw i mieszanek traw z roślinami motylkowatymi produkowanymi prasami zwijającymi.

Skórko-Sajko Halina – 2006 r.Przydatność paszowa różnie przyrządzonego ziarna owsa oraz pasz rzepakowych w żywieniu krów mlecznych.

Sobotka Wiesław – 2005 r.

Poekstrakcyjna śruta rzepakowa „00” i nasiona strączkowych jako źródła białka w tuczu świń.

Lipiński Krzysztof – 2004 r.

Wartość odżywcza żółtonasiennego rzepiku (Brassica rapa L.) odmiany Parkland w żywieniu świń.

Stanek Maria – 1999 r.Efektywność wykorzystania nasion grochu jako krajowego źródła białka w mieszankach dla tuczników.

Strusińska Danuta – 1995 r.Zawartość i wykorzystanie składników z różnych dawek pokarmowych dla krów w wybranych gospodarstwach regionu olsztyńskiego.

Flis Marianna – 1993 r.

Wartość odżywcza nasion nowych odmian bobiku i łubinu żółtego stosowanych w żywieniu tuczników.

Tywończuk Jan – 1984 r.


Badania nad możliwością wykorzystania suszu ze stałej frakcji gnojowicy świńskiej w żywieniu bydła opasowego.