Prace doktorskie

 

Mazur-Kuśnirek Magdalena – 2017 r.       

Efektywność stosowania polifenoli i witaminy E w żywieniu kurzcząt brojlerów utrzymywanych w warunkach stresu.

Elwira Fiedorowicz-Szatkowska – 2017 r.                                                                 

Efektywność stosowania krajowych źródeł białka roslinnego w tuczu świń.

Wyżlic Iwona – 2015 r.

Efektywność opasu mieszańców różnych ras bydła w zależności od intensywności żywienia i wieku.
Puzio Natalia – 2014 r.Behawior żywieniowy młodego bydła opasowego podczas pobierania kiszonki z traw.

Fijałkowska Maja Anna – 2014 r.Wpływ zróżnicowanego zagęszczenia surowców wysokobiałkowych na przebieg proteolizy podczas zakiszania oraz bilans azotu u przeżuwaczy.

Drażbo Aleksandra – 2010 r.Fizjologiczne, produkcyjne i środowiskowe efekty zastosowania w fazowym tuczu świń mieszanek o zróżnicowanej zawartości białka i aminokwasów limitujących.

Wysocki Michał – 2010 r.Wpływ stopnia rozdrobnienia ziarna pszenicy w mieszankach na status przewodu pokarmowego i produkcyjność kurcząt brojlerów.

Bogusz Jacek – 2007 r.Wartość odżywcza nasion łubinu wąskolistnego i ich zastosowanie w żywieniu tuczników.

Szramko Ewa – 2006 r.Możliwość obniżenia poziomu energii i aminokwasów w żywieniu warchlaków
i tuczników przy zastosowaniu dodatku betainy i enzymów paszowych.

Trędowicz Marta – 2006 r.Jakość i wartość pokarmowa kiszonek z roślin motylkowatych sporządzonych
z dodatkiem preparatów Kemisile 2000 lub AIV Bioprofit.

Maślanek Anna – 2004 r.Chemiczna i biologiczna charakterystyka wartości odżywczej ziarna owsa nagiego stosowanego w dietach szczurów i w żywieniu młodych świń.

Mierzejewska Joanna – 2003 r.Lipidy surowicy krwi oraz profil kwasów tłuszczowych w mleku krów żywionych dawkami wzbogaconymi w wybrane składniki mineralne, witaminy i drożdże.

Sobieraj Andrzej – 2002 r.Wpływ dodatku preparatów z kwasem mrówkowym na jakość i wartość pokarmową kiszonek stosowanych w żywieniu bydła i owiec.

Skok Arkadiusz – 2002 r.Wydajność, skład i właściwości fizyko-chemiczne mleka krów żywionych dawką pokarmową z dodatkiem biopleksów.

Czarnyszewicz Zbigniew – 2001 r.Wartość pokarmowa śrutowanego, gniecionego i ekspandowanego ziarna pszenżyta
w żywieniu tuczników.

Antoszkiewicz Zofia – 2001 r.Wartość odżywcza i zastosowanie makuchu słonecznikowego w żywieniu rosnących świń.

Lipiński Krzysztof – 1994 r.Wartość odżywcza oraz przydatność makuchu rzepakowego Raftex i śruty poekstrakcyjnej rzapakowej "00" w żywieniu prosiąt.

Sobotka Wiesław – 1994 r.Wykorzystanie różnych produktów z nasion rzepaku "00" łącznie z nasionami roślin strączkowych w żywieniu tuczników.

Purwin Cezary – 1994 r.Badania nad efektywnością stosowania nasion bobiku w żywieniu tuczników.

Stanek Maria – 1983 r.Efektywność różnych metod konserwowania porostu łąkowego i zastosowanie wyprodukowanych pasz w żywieniu krów.

Falkowska Aniela – 1983 r.Wpływ Rovimixu i Ferrodexu na poziom witaminy A, β-karotenu oraz żelaza i miedzi.

Skórko Halina – 1980 r.Efektywność stosowania mączek z kryla w zywieniu tuczników.

Flis Marianna – 1977 r.Żywienie prosiąt i tuczników mieszankami treściwymi ze zwiększonym udziałem nasion roślin strączkowych uzupełnionych syntetycznymi aminokwasami.

Strusińska Danuta – 1977 r.Wpływ różnego poziomu i jakości białka w diecie na przemianę miedzi.

Tywończuk Jan – 1974 r.Wpływ różnych metod konserwowania ziemniaków na wysokość strat składników pokarmowych i wyniki w tuczu bekonowym.