2004-2013

  1. Zduńczyk S., Milewski S., Barański W., Janowski T., Szczepański W., Jurczak A., Raś A., Leśnik M. 2004. Pospartum uterine involution in primaparous and pluriparous Polish Longwool Sheep monitored by ultrasonography. Bull. Vet. Inst. Pulawy, 48: 255 - 257.
  2. Zduńczyk S., Milewski S., Barański W., Janowski T., Szczepański W., Raś A., Jurczak A. 2004. Ultrasonographic observation of postpartum uterine involution in the Polish Longwool Sheep variety Kamieniecka. Electronic Journal of Polish Agricultural Universities, Veterinary Medicine, vol. 4, issue 2: (http:/www.ejpau.media.pl/series/volume4/issue2/veterinary/art.-01.html).
  3. Milewski S. 2004. Efekty stymulacji owiec pulsującym polem elektromagnetycznym. Rozprawy i monografie UWM Olsztyn, 100: 1 - 69.
  4. Szczepański W. A., Milewski S. Czarniawska-Zając S. 2005. Wskaźniki rozrodu owcy kamienieckiej i charolaise w trzech latach użytkowania. Rocz. Nauk. Zoot., Supl., 2: 29 - 32.
  5. Milewski S., Szczepański W., Pogorzelski M. 2005. Efekty stymulacji owiec pulsującym polem elektromagnetycznym w okresie przygotowania do stanówki. Rocz. Nauk. PTZ, 1, 1: 135 - 143.
  6. Sobiech P., Stopera A., Kuleta Z., Zbanyszek M., Milewski S. 2005. Acid-base balance parameters of arterial, venous and capillary blond in sheep. Bull. Vet. Inst. Pulawy, 49, 1: 125 - 127.
  7. Milewski S. 2006. Walory prozdrowotne produktów owczych. Medycyna Wet., 5: 516 - 519.
  8. Brzostowski H., Niżnikowski R., Milewski S. 2006. Composition and properties of meat from Pomeranian purebred lambs and their crossbreeds with Berrichon du Cher and Charolaise. Arch. Tierz. Dummerstorf, 49, 5: 494 - 501. 
  9. Milewski S., Szczepański W. 2006. Effects of electromagnetic fields on the meat performance and wool performance of sheep. Arch. Tierz. Dummerstorf, 49, Special Issue: 219 - 225. 
  10. Milewski S., Wójcik R., Małaczewska J., Trapkowska S., Siwicki A, K. 2007. Wpływ β-1,3/1,6-D-glukanu na cechy użytkowości mięsnej oraz nieswoiste humoralne mechanizmy obronne jagniąt. Medycyna Wet., 3: 360 - 363.
  11. Milewski S., Ząbek K. 2007. Milk yield and meat performance traits of a conservation herd of Kamieniec sheep. Ann. Anim. Sci., Supl.,1: 217-220.
  12. Milewski S., Ząbek K. 2008. Cechy rozpłodowe oraz użytkowość mięsna i mleczna owiec rasy charolaise w regionie Warmii i Mazur. Medycyna Wet. 64, 4A, 473-476.
  13. Sobiech P., Milewski S., Zduńczyk S. 2008. Yield and composition of milk and blood biochemical components of ewes nursing a single lamb or twins. Bull. Vet. Inst. Pulawy 52: 591-596.
  14. Wójcik R., Milewski S., Małaczewska J., Tański Z., Brzostowski H., Siwicki A. 2008. Defence mechanisms of the offspring of ewes fed a diet supplemented with yeast (Saccharomyces cerevisiae) during pregnancy and lactation. Centr. Eur. J. Immunol. 33 (4): 197-201.
  15. Milewski S. 2009. Wpływ preparatów z Saccharomyces cerevisiae na cechy użytkowości mięsnej oraz wskaźniki hematologiczne jagniąt ssących. Medycyna Wet. 65, 1: 51-54.
  16. Milewski S., Sobiech P., Zduńczyk S. 2009. Wpływ laktacji na wskaźniki hematologiczne i mineralne, przebieg okresu poporodowego oraz jakość wełny u maciorek karmiących jedno lub dwa jagnięta. Medycyna Wet. 65, 5: 319-322.
  17. Milewski S., Sobiech P. 2009. Effect of dietary supplementation with Saccharomyces cerevisiae dried yeast on milk yield, blood biochemical and haematological indices in ewes. Bull. Vet. Inst. Pulawy, 53, 4, 753-758.
  18. Małaczewska J., Milewski S. 2010. Immunomodulating effect of Inter Yeast S on the non-specific and specific cellular and humoral immunity in lambs. Pol. J. Vet. Sci.,13, 1:163-170.
  19. Milewski S., Sobiech P., Bednarek D., Wójcik R., Małaczewska J., Zaleska B, Siwicki A. 2010. Effect of oligosaccharides on the Meat Performance Traits and Selected Indicators of Humoral Immunity in Lamb. Bull. Vet. Inst. Pulawy, 54, 2, 175-179.
  20. Szkudlarek-Kowalczyk M., Wiśniewska E., Milewski S., Mroczkowski S.2010. Prion protein gene (PrnP) polymorphism in a flock of sheep of kamieniecka breed. Bull. Vet. Inst. Pulawy, 54, 4: 645-649.
  21. Brzostowski H., Milewski S., Tański Z. 2010. Schlachtwert und Fleischqualität von Lämmern der Schafrasse Skudden. Arch. Tierz. Dummerstorf, 53, 5:578-588.
  22. Zaleska B., Milewski S., Ząbek K., Kaliniewicz J. 2010. Profil kwasów tłuszczowych w mleku owiec w zależności od fazy laktacji. Wielokierunkowość badań w rolnictwie i leśnictwie, Monografia Wydawnictwo UR w Krakowie, tom 2: 811-816.
  23. Ząbek K., Milewski S., Zaleska B., Antoszkiewicz Z. 2010. Wpływ fazy laktacji - karmienia jagniąt - na zawartość witamin A i E oraz cholesterolu w mleku owiec kamienieckich. Monografia Wydawnictwo UR w Krakowie, tom 2: 817-823.
  24. Milewski S., Zaleska B.2011. The effect of dietary supplementation with Saccharomyces cerevisiae dried yeast on lambs meat quality. J. Anim. Feed Sci., 20, 4: 537-545.
  25. Tański Z., Milewski S., Zaleska B. 2012. The Quality of Modified Atmosphere Packaged Meat from Lambs Slaughtered at 50 or 100 Days of Age. Asian-Aust. J. Anim. Sci., 25, 3: 428-434.
  26. Milewski S., Sobiech P., Ząbek K., Żarczyńska K., Antoszkiewicz Z., Groth-Wielgosz Z. 2012. Effect of Saccharomyces cerevisiae yeast on milk protein content and composition and serum mineral concentrations in sheep. J. Elem.17, 1:79-86.
  27. Milewski S., Tański Z., Daszkiewicz T., Antoszkiewicz Z. 2012. Slaughter value and meat quality in lambs. Fleischwirtschaft International, 1:84-87.
  28. Milewski S., Zaleska B., Bednarek D., Tański Z., Sobiech P., Ząbek K., Antoszkiewicz Z. 2012. Effect of yeast supplements on selected health-promoting properties of lamb meat. Bull Vet Inst Pulawy 56, 315-319.
  29. Bogus-Nowakowska K., Litwin D., Robak A., Równiak M., Żakowski W., Wasilewska B., Najdzion J., Milewski S. 2012. Distribution of the cocaine and amphetamine - regulated transcript (cart) and calcium binding proteins immunoreactivity in the preoptic area of the ram. Bull Vet Inst Pulawy, 56, 355-360.
  30. Milewski S., Wójcik R., Zaleska B., Małaczewska J., Tański Z., Siwicki A. K. 2013. Effect of Saccharomyces cerevisiae dried yeast on the meat performance traits and selected indicators of humoral immunity in lambs. Acta Vet. Brno, 82, 2: 147-151.
  31. Ząbek K., Milewski S., Wójcik R., Siwicki A. K. 2013. Effect of β-1,3/1,6-D-glucan in diet on productivity and humoral and cellular defense mechanisms in sheep. Acta Vet. Brno, 82, 2: 141-146.
  32. Purwin C., Milewski S., Daszkiewicz T., Pysera B., Tański Z., Ząbek K. 2013. Untersuchungen von Schlachwert und Fleischqualität von Lämmer unter verschiedenen Silage-Fütterungsbedingungen. Fleischwirtschaft, 11: 123-127.