2006-02-28 Szanowni Państwo,
Przedstawiciele projektu IP „ Promoting Food Safety through a new Integrated Risk Analysis Approach for Foods” (akronim projektu: SAFE FOODS), realizowanego w ramach priorytetu tematycznego „Jakość i bezpieczeństwo żywności” 6 Programu Ramowego, zapraszają nowych partnerów do udziału w konkursie na realizację określonych zadań w projekcie.
Konkurs ma na celu wyselekcjonowanie partnerów reprezentujących nowe kraje członkowskie UE, a także/lub małe i średnie przedsiębiorstwa. Do udziału w pracach zaplanowanych do realizacji w ramach pakietu WP2 ‘Early Detection of Emerging Risks Associated with Food and Feed Production’ zaproszone są: - każda organizacja pochodząca z nowego kraju członkowskiego, tj. Cypru, Republiki Czeskiej, Estonii, Węgier, Łotwy, Litwy, Malty, Polski, Słowacji i Słowenii oraz - małe i średnie przedsiębiorstwa z krajów członkowskich.
Nowemu wyselekcjonowanemu partnerowi powierzone zostanie zadanie w ramach następujących zagadnień:
2.7.1 Report on a review of indicators of emerging risks/ hazards 2.7.2 Report describing a working procedure to identify emerging risk in an early phase. 2.8.2 Implementation of the training course for risk assessors, risk managers and other interested stakeholders in identification and assessment strategies for emerging risks in food and feed production, including organization of the technical items by the selected contractor mentioned in the first deliverable and teachings by the authors of the course material or suitable experts replacing them. 2.8.3 Translated versions of the course materials developed in the first phase of the project. 2.10.1 Recognition of mycotoxin risk signals in high- and low-input and organic farming systems regarding production practices and environmental conditions 2.10.2 Survey on the occurrence of several mycotoxins in cereal samples from a field trial in high- and low-input and organic farming conditions
Termin nadsyłania zgłoszeń upływa18 kwietnia 2006r. (godz. 17.00 czasu w Brukseli).
Adres internetowy do korespondencji: Dr. Hans Marvin (koordynator projektu) hans.marvin@wur.nl Informacje dodatkowe: http://www.safefoods.nl/default.aspx (KC)
|