Konkurs na stanowisko profesora uczelni w grupie pracowników badawczo-dydaktycznych w Katedrze Przetwórstwa i Chemii Surowców Roślinnych

Data ogłoszenia: 
31/05/2021
Stanowisko: 
profesor uczelni

DZIEKAN WYDZIAŁU NAUKI O ŻYWNOSCI

UNIWERSYTETU WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO W OLSZYNIE

ogłasza konkurs

na stanowisko profesora uczelni w grupie pracowników badawczo-dydaktycznych

w Katedrze Przetwórstwa i Chemii Surowców Roślinnych

 

 Zgłaszający się do konkursu winni spełniać następujące warunki:

  1. posiadać stopnień doktora habilitowanego w dyscyplinie technologia żywności i żywienia
  2. posiadać dorobek naukowy w dyscyplinie technologia żywności i żywienia oraz spełniać wymagania kwalifikacyjne wskazane w załączniku nr 4 (tabela 5a,b) do Statutu UWM
  3. posiadać doświadczenie we współpracy z ośrodkami naukowymi w kraju i/lub za granicą oraz współpracy z przemysłem spożywczym
  4. posiadać doświadczenie dydaktyczne z zakresu: zamrażalnictwa i przetwórstwa owoców i warzyw, roślinnych związków biologicznie aktywnych w żywności i żywieniu, chemii i analizy żywności pochodzenia roślinnego, technologii fermentacyjnych w przetwórstwie surowców roślinnych
  5. posiadać doświadczenie w działalności organizacyjnej
  6. był/a promotorem/promotorem pomocniczym rozpraw doktorskich
  7. wykazywać się znajomością języka polskiego w mowie i piśmie

 Wykaz dokumentacji konkursowej:

  1. Podanie kierowane do JM Rektora UWM w Olsztynie
  2. Informacja o osiągnięciach w pracy naukowej, dydaktycznej i organizacyjnej (wraz z załącznikiem 4 (tabela 5a, 5b) do Statutu UWM)
  3. Życiorys (CV)
  4. Kwestionariusz osobowy
  5. Odpis dyplomu doktora habilitowanego
  6. Inne dokumenty potwierdzające kwalifikacje
  7. Oświadczenie, że UWM w Olsztynie będzie podstawowym miejscem pracy
  8. Deklaracja złożenia oświadczenia o reprezentowanej dziedzinie i dyscyplinie naukowej
  9. Deklaracja upoważniająca do zaliczenia do liczby N
  10. Oświadczenie o stanie zdrowia pozwalającym na wykonywanie pracy na stanowisku określonym w ogłoszeniu o konkursie
  11. Świadectwo pracy z opinią z poprzedniego miejsca zatrudnienia
  12. Zgoda na przetwarzanie danych osobowych

Informacje:

  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie będzie podstawowym miejscem pracy w rozumieniu Ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (t.j. Dz. U. z 2021 r. poz. 478).
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie zastrzega sobie prawo unieważnienia konkursu przez Rektora bez podania przyczyn.
  • Niepoinformowanie Kandydata o wynikach konkursu jest równoznaczne z odrzuceniem jego oferty.
  • Wynagrodzenie dla stanowiska profesora uczelni w grupie pracowników badawczo-dydaktycznych zawiera się w przedziale: 5321,0 zł brutto
  • Dokumenty należy złożyć w Dziekanacie Wydziału Nauki o Żywności Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie, Pl. Cieszyński 1, pok. 123 A - w terminie do dnia 30.06.2021 r. Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi do 21.07.2021 r.

Dziekan Wydziału Nauki o Żywności

Prof. dr hab. Małgorzata Darewicz