Konkurs na stanowisko asystenta w Katedrze Żywienia Człowieka

Data ogłoszenia: 
09/02/2019
Stanowisko: 
asystent

DZIEKAN WYDZIAŁU NAUKI O ŻYWNOŚCI
UNIWERSYTETU WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO W OLSZTYNIE

ogłasza konkurs

na stanowisko asystenta
w Katedrze Żywienia Człowieka

 

Kandydaci ubiegający się o stanowisko asystenta powinni posiadać:

  • posiadać stopień magistra inżyniera w dyscyplinie technologia żywności i żywienia,
  • posiadać dorobek naukowy z zakresu technologii żywności i żywienia człowieka
    z ukierunkowaniem  na żywienie człowieka, 
  • znajomość metodologii badań z zakresu nauk żywieniowych;
  • posiadać doświadczenie w prowadzeniu zajęć dydaktycznych z zakresu żywienia człowieka
    i dietetyki,
  • wykazywać się biegłą znajomością języka polskiego (obcokrajowcy)

Wykaz dokumentacji konkursowej:

  1. podanie (kierowane do Prorektora ds. kadr),
  2. życiorys,
  3. kwestionariusz osobowy,
  4. odpis dokumentu stwierdzającego uzyskanie stopnia magistra inżyniera,
  5. wykaz osiągnięć naukowych Kandydata,
  6. dokument potwierdzający znajomość języka polskiego – dotyczy obcokrajowców,
  7. oświadczenie, że Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie będzie podstawowym miejscem pracy w rozumieniu ustawy z dnia 20 lipca 2018 roku Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce ( Dz. U. z 2018 r. poz. 1668)
  8. oświadczenie o stanie zdrowia i zdolności do pracy bez zastrzeżeń na stanowisku nauczyciela akademickiego – dotyczy kandydatów spoza Uniwersytetu.

Ponadto:

  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie zastrzega sobie prawo unieważnienia konkursu przez Rektora bez podania przyczyn.
  • Niepoinformowanie kandydata o wynikach konkursu jest równoznaczne z odrzuceniem oferty.
  • Wynagrodzenie  zasadnicze 3205 zł.

 Dokumenty należy złożyć w Dziekanacie Wydziału Nauki o Żywności Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie, Pl. Cieszyński 1, pok. 123 -  w terminie do dnia 11.03.2019 r.

Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi do 18.03.2019 r.

                                                                                                                                                                                                 

                                                                                                                                                                            Dziekan

                                                                                                                                                          Wydziału Nauki o Żywności

                                                                                                                                             prof. dr hab. inż. Małgorzata Darewicz