Inżynieria przetwórstwa żywności
Jeżeli:
- interesujesz się technologią i techniką produkcji żywności,
- chcesz mieć realny wpływ na asortyment i jakość rynkowych produktów spożywczych,
- interesują Cię badania żywności pod kątem jej składu i właściwości,
- chciał(a)byś wdrożyć nowe receptury i zaproponować produkcję nowych wyrobów spożywczych,
- masz pomysł na innowacyjne rozwiązania techniczne w przetwórstwie żywności,
- chciał(a)byś pracować po ukończeniu studiów w najnowocześniejszej branży przemysłu w Polsce:
wybierz studia na kierunku
Inżynieria Przetwórstwa Żywności na UWM w Olsztynie
Po ukończeniu studiów I° na kierunku Inżynieria Przetwórstwa Żywności możesz kontynuować naukę na studiach II° na Wydziale Nauki o Żywności lub Wydziale Nauk Technicznych UWM. Możesz ją też kontynuować na kierunku Food Engineering prowadzonym przez UWM wspólnie z Universytetem w Offenburgu (Niemcy). Studia realizowane są w Olsztynie i Offenburgu, a wszystkie zajęcia prowadzone są w języku angielskim.
Studia II° możesz też podjąć na dowolnej uczelni wyższej zarówno w Polsce, jak i za granicą.
W roku akademickim 2018/2019 uruchomione zostanie na kierunku Inżynieria Przetwórstwa Żywności kształcenie dualne. Oznacza to, że dla zdeklarowanych osób program kształcenia na III i IV roku studiów zostanie rozszerzony o dodatkowe praktyki zawodowe przygotowujące absolwenta do praktycznego wykorzystania wiedzy zgodnej z zapotrzebowaniem przyszłego pracodawcy.
Po studiach na kierunku Inżynieria Przetwórstwa Żywności absolwenci będą zorientowani na kreowanie wysokiej jakości funkcjonowania zakładów przetwórstwa rolno-spożywczego zgodnie ze standardami europejskimi. Poziom wiedzy i umiejętności praktyczne pozwalają absolwentom kierunku zajmować stanowiska kierownicze w zakładach przetwórstwa spożywczego oraz dają szansę zatrudnienia w biurach inżynierskich.
Studia kończą się wykonaniem pracy dyplomowej i egzaminem dyplomowym. Dzięki temu Absolwent uzyskuje tytuł zawodowy inżyniera.
>>Portal informacyjny o studiach na UWM<<
Katedra Inżynierii i Aparatury Procesowej Wydział Nauki o Żywności, Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie ul. Michała Oczapowskiego 7, 10-719 Olsztyn tel./fax: 89 5233431 www.uwm.edu.pl/kiap e-mail: kiap@uwm.edu.pl |