Podstawy hodowli jęczmienia
dr Danuta Packa, dr Alicja Kuraczyk,
prof.dr hab. Józef Tworkowski


Podstawy wyboru technologii uprawy
prof. dr hab. Wojciech Budzyński

Technologia produkcji jęczmienia browarnego
prof. dr hab. Wojciech Budzyński

Zbiór jęczmienia browarnego
dr inż. Dariusz Choszcz, dr inż. Stanisław Konopka

Suszenie i przechowywanie
dr hab. Marek Markowski,dr inż. Michał Kłębukowski,
dr inż. Romuald Cydzik, dr inż. Janusz Bowszys


Ocena jakości jęczmienia browarnego
prof.dr hab. Łucja Fornal, mgr inż. Anna Filipowicz

Ekonomika produkcji jęczmienia browarnego
dr inż. Zbigniew Nasalski

Podstawy technologii produkcji słodu
dr inż. Jan Tomasik

Podstawy technologii produkcji piwa
prof. dr hab. Andrzej Babuchowski
dr inż. Jan Tomasik


Wymagania higieniczne jęczmienia browarnego
prof. dr hab. Stefan Smoczyński



Strony WWW projektu Eurequa zostały przygotowane przez Annę Bieńkowską i Roberta d'Aystetten