1. Briggs, D.E., J.S. Hough, R. Stevens, T.W. Young. 1994. Malting and Brewing Science. Vol. 1 i 2, Second Edition, Chapman & Hall, London.
  2. Dylkowski Wł., 1984. Browarnictwo. WS i P Warszawa
  3. Encyklopedia Techniki. 1978. Przemysł Spożywczy. WNT, Warszawa.
  4. Gąsiorowski H. i in. (praca zbiorowa). 1997. Jęczmień Chemia i Technologia. PWR i L, Warszawa.
  5. Kunze, W. 1996. Technology of Brewing and Malting. VLB Berlin.
  6. Lea, A.G.H., J.R. Piggott. 1994. Fermented Beverage production. Blackie Academic & Professional, London.
  7. Litzenburger, K. 1996. Fermentation from Wort to Storage. W Drożdże w Technologiach Fermentacyjnych, materiały I Szkoły Technologii Fermentacji, AR Wrocław, 16-19.04.1996: 122-172.
  8. Pazera, T., T. Rzemieniuk.1998. Browarnictwo. WS i P, Warszawa.


Strony WWW projektu Eurequa zostały przygotowane przez Annę Bieńkowską i Roberta d'Aystetten