Tematyka konferencji

Tematyka konferencji obejmuje naukowe i praktyczne problemy związane z:

  • budową, eksploatacją maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego,
  • projektowaniem linii procesowych,
  • zagadnieniami inżynierii żywności,
  • towaroznawstwem oraz badaniami właściwości surowców i produktów rolno-spożywczych.

Przewiduje się następujące sekcje tematyczne:

  1. Operacje jednostkowe i technologie przetwórstwa rolno-spożywczego.
  2. Maszyny i urządzenia przemysłu rolno-spożywczego – budowa i eksploatacja.
  3. Automatyzacja i komputeryzacja w przemyśle rolno-spożywczym.
  4. Jakość i bezpieczeństwo surowców i produktów rolno-spożywczych.
  5. Towaroznawstwo produktów spożywczych.
  6. Problemy gospodarki energią i odpadami w przetwórstwie rolno-spożywczym.
  7. Fizyczne i chemiczne właściwości surowców i produktów rolno-spożywczych.
  8. Transport w przemyśle rolno-spożywczym.

W trakcie konferencji są planowane wykłady plenarne, referaty w sekcjach tematycznych oraz wystąpienia (stoiska) naszych Sponsorów. Wystąpienia należy przygotować w formie prezentacji multimedialnych: 15-minutowych w przypadku referatów i 5-minutowych w przypadku e-posterów w. Streszczenia doniesień o objętości 1-2 stron formatu A4 zostaną opublikowane w formie elektronicznej (plik PDF) jako materiały konferencyjne – należy je przygotować czcionką Time New Roman, rozmiar 12 pkt. (bez dodatkowego formatowania) z podaniem: tytułu w języku polskim i angielskim, imienia (imion) i nazwiska autora(ów), miejsca zatrudnienia (Uczelnia, Wydział, Katedra), słów kluczowych w języku polskim i angielskim oraz tekstu z zamieszczonymi ewentualnie rysunkami.

pl_PL
en_GB pl_PL